Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Familia Addams, un musical care nu trebuie ratat!

“Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină i-a avut ca invitați pe actorii musicalului Familia Addams, într-o ediție realizată pe scena Teatrului Excelsior.

Familia Addams, un musical care nu trebuie ratat!

Articol de Luminiţa Voinea, 31 Decembrie 2019, 09:42

Vă mai amintiți de straniile personaje de film din Familia Addams, care au cucerit definitiv publicul în anii ‘90?

“Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină a găzduit în ultima noapte de luni spre marți a anului 2019 o amuzantă pre-petrecere de Revelion, într-un loc unic, inedit si plin de povești: acasă la Familia Addams, pe scena Teatrului Excelsior din București, unde se joacă acest musical de succes.

Echipa de actori a celebrei Familii Addams a urcat pe scenă pentru a povesti ascultătorilor fabuloasa lor poveste muzicală.

Familia Addams, un musical ce poartă semnătura regizorului Răzvan Mazilu, a avut premiera absolută în România în aceasta stagiune.

Este o adaptare muzicală originală a versiunii cinematografice care recreează universul Addams, dar dintr-o perspectivă surprinzătoare. Gomez și Morticia se confruntă cu un „coșmar” prin care toți părinții trec: copiii cresc prea repede.

Povestea este îmbrăcată în decoruri spectaculoase, costume inedite, muzică și dans, toate puse în scenă de un regizor talentat, Răzvan Mazilu și de o echipă de actori tineri, entuziaști și hotărîți să renunțe la inhibiții și să ofere publicului tot ce au mai bun în materie de actorie, dans și muzică.

Alături de tânăra echipă de actori a Teatrului Excelsior, Răzvan Mazilu a creat un nou musical efervescent care are toate ingredientele unui hit.

Mărturisiri din culisele musicalului Familia Addams

La “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, într-o atmosferă destinsă și plină de umor, actorii care pun în scenă personajele Familiei Addams au vorbit despre provocările rolurilor și despre cum au pregătit piesa, într-un efort de echipă, care a presupus pregătirea minuțioasă a fiecărui moment, fie că este vorba despre dans, interpretare muzicală sau talent actoricesc.

Cum au fost sărbătorile în familia Addams?

Aida Avieriței (bunica): Sărbătorile trec foarte repede când te distrezi in familie. Cum să fie? Ca de obicei, o masă atârnată de tavan, 20 de scaune de oase și strămoșii pentru că asta este întreaga familie. Meniul nostru de Crăciun: ca aperitive, niște fingher-sandwich, adică sandwich-urile degețele, pentru că noi mâncăm totul până la os.....

Oana Predescu (Morticia Addams): Cea mai mare provocare, a fost ceea că a trebuit să-mi evaluez foarte bine mijloacele actoricești, să-mi dau seama unde trebuie să mai lucrez și cel mai tare m-a provocat faptul că a trebuit să mă compar cu o legendă: Moriticia Addams, care reprezintă un anumit tipar. Mă regăsesc suficient de mult în acest rol. Motto- ul Morticiei este: fără secrete. O altă provocare este că trebuie să joci un personaj de acest fel, extrem de cunoscut de publicului larg. Nota personală pe care o aduc este, pur și simplu, amprenta mea umană, un anumit ludic, o sobrietate ludică, serios dar amuzant. Replica mea favorită este: ‘ai întors-o ca un avocat’.

Matei Hotăranu (Pugsley Addams) este singurul copil din familia Addams, are 11 ani și se află la al doilea rol într-un musical : Mie mi-a placut de mic să cânt și profesoara mea m- a dus la un casting la “Sunetul muzicii” unde, din fericie, am fost acceptat și acolo l-am cunoscut pe domnul Răzvan Mazilu care mi-a spus că i-ar plăcea să fac parte din Familia Addams. Mi-a fost puțin frică dar am încercat să mă adaptez pe parcurs. În “Sunetul muzicii” eram un copil drăgut, care se juca, cânta, era un rol pozitiv, iar în Familia Addams este un umor negru, dar foarte amuzant, foarte diferit de veselie și pozitivitate. Este o poveste foarte interesantă, costumele, decorul, regia sunt foarte complexe și cred că copiilor de vârsta mea le-ar plăcea piesa.

Camelia Pintilie (Moriticia Adams): A fost o provocare să împărțim proiectul. E complicat la un asemenea proiect să-ți împarți timpii de repetiții. Cea mai mare provocare a fost să joc într-un musical. Am mai cântat în spectacole, dar nu atât de intens. M-am distrat foarte tare să fac rolul acesta. Replica mea favorită este cea adresată copilului meu: ‘viața e ca mersul pe sârmă, copilul meu, iar la capătul ei te așteapta un sicriu’. Si o altă replică, adresată soțului meu Gomez: ‚Eu nu mă înșel niciodată’.

Aida Avieriței (bunica): Să fiu aici este o provocare, trebuie să facem antrenament, yoga și canto și este o încântare să-i văd pe colegii mei reuniți, reușind să facă asta. E tentant când ai la dispoziție un rol de compoziție să nu te duci cu tot ludicul tau într-acolo.

Ana Udroiu (Wednesday Addams): Niciodată n-am fost o rebelă, o persoană care să iasă din reguli, așa cum este Wednesday. Provocarea mea: Wednesday este diferită acum pentru că este îndrăgostită și a trebuit să păstrez asta într-o cheie comică. Replica mea favorită este atunci când îi spuna tatălui meu: ‘Eu îl ador, el de ce nu mă iubește?’.

Andreea Hristu (Marchiza): Reprezint una dintre membrele familiei trecute pe partea celalaltă, sunt una dintre cei șase strămoși membri ai familiei. Vii sau morți, familia rămâne familie! Rolul meu a fost absolut minunat, a fost un deliciu să intru în el, eu joc marchiza. Si provocarea a fost să nu mă distrez prea tare, dar rigorile repetițiilor m-au ținut in frâu. Este o bucurie să joc.

Loredana Cosovaru ( balerina , strămoașa familiei Adams): Pentru mine, cea mai mare provocare a fost să tac din gură. De Revelion, cred că balerina ar purta un cosum reinventat. Vom împrumuta mai multe ținute din cimitir, pentru că acolo este casa noastră.

Maria Alexievici (Alice Beineke): Sunt mama băiatului de care se îndrăgostește Wednesday și sunt musafir la cina familiei Addams. Surprinzător cred că este faptul că familia Baineke, care este considerată una normală, este de fapt mai anormală decât familia Addams. Problemele din familia noastră sunt răcirea între parteneri, lipsa de dragoste și de iubire într-o anumită formă. Provocarea pe care o lansează personajul meu pentru public este aceea de a-și regăsi ceea ce avem în interior și de a-și găsi propriul adevăr. Replica mea favorită: ‚Nu-ți pierde speranța’.

Doru Bem (Mal Beineke - soțul din familia Beineke): Este un joc foarte frumos între aceste două familii - o familie netradițională prin formă, un unchi foarte bizar, o bunică ce parcă este ieșită din mormânt, dar de fapt Familia Addams este o familie tradițională. Este un joc foarte interesant între formă și esență. Arată societății că noi ne luăm după formă și mai puțin după esență. Replica mea favorită: ‚Soția mea e ca o vilă confort I, două etaje, două balcoane, crăpături în tencuială, dar cu o fundație foarte solidă’.

Ovidiu Ușvat (Gangsterul, unul dintre cei șase strămosi): Provocarea a fost să mă aliniez cu colegii mei pentru că este un spectacol în care se cântă și se dansează. Eu, neavând experiență pe această nișa, a fost ceva nou si provocator. S-a văzut foarte bine că noi, înainte de a fi Familia Addams, noi, actorii, suntem o familie în acest teatru. Și asta a contat foarte mult, m-a ajutat felul în care au lucrat ei și m-a ambiționat. Momentul meu preferat a fost atunci când ni s-a spus: ‘voi morții trebuie să fiți cei mai vii din spectacol’.

Dan Clucinschi (soldatul, unul dintre strămoși): Sunt un soldat împușcat în spate, fricos. Întâlnirile de dimineață de la repetiții și yoga au fost grele, și de asemenea au fost grele si momentele de canto cu Maria, atunci când mie nu-mi ieșea nimic. Mi-a plăcut foarte mult că noi, strămoșii, am fost tot timpul împreună.

Alex Popa (Clownul): Sunt unul dintre strămoși. Cea mai mare provocare a fost să mă aliniez cu întreaga producție, să fac față unui musical și asta mi s-a părut cel mai dificil. E foarte greu să faci față unui musical dacă nu ai antrenament fizic și
psihic.

Mircea Alexandru Băluță (Lurch): Rolul meu a fost o provocare foarte mare pentru că e prima dată când joc în musical. Am oroare față de cântat, mi se pare un lucru foarte greu, foarte intim să performez pe zona asta în fața unui public. A fost foarte greu să pot să-mi găsesc liniștea și încrederea
pentru a face acest lucru.

Dan Pughineanu (Lucas, fiul familiei Beineke, tânărul de care se îndrăgostește Wednesday): Lucas își pune toată familia în cap pentru iubire, e un sentiment cu care nu s-a mai întâlnit până acum. Momentul meu preferat este atunci când se face o schimbare care anunță un final fericit. Replica favorită este cea pe care mi-o dă Gomez: ‘Ceea ce îmi lipsește în inteligență compensez prin superficialitate’.

Spiritul spectacolului Familia Addams

Familia Addams este o poveste muzicală despre curaj și iubire, despre acceptarea condiției și intensitatea sentimentelor .

Finalitatea proiectului este iubirea, au spus actorii care interpretează ciudatele personaje din Familia Addams, la „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Regizorul Răzavan Mazilu declara recent că musicalul Familia Addams este o defășurare de forțe pe scenă și în spatele ei, iar
performanța la care s-a ajuns depășește standardele unui musical clasic.

“S-a lucrat foarte mult la acest spectacol pentru că ne aflăm în fața unei partituri foarte grele, a unui spectacol în două acte, cu
foarte multă muzică și coregrafie (în toate formele acesteia: teatru-dans, expresie plastică, tango etc.), dar am fost secondat în permanență și de echipa mea (producător muzical, scenografi, asistent coregrafie, specialist în pregătire muzicală, make-up artist) și cu toții am ajuns – sunt absolut convins – la acel tip de performanță la care foarte puține trupe ajung”.

Răzvan Mazilu vă așteaptă așadar, să veniți la Teatrul Excelsior să râdeți și să vă amuzați inteligent, exorcizându-vă de spaimele și umbrele voastre, de propriile voastre frici și prejudecăți.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 30/31 decembrie 2019

Grivița 53, primul teatru privat construit din donații
Serviciul de noapte 03 Decembrie 2019, 16:35

Grivița 53, primul teatru privat construit din donații

Inițiatorii primului teatru privat realizat prin apel la donații publice au fost invitații “Serviciului de noapte” cu Maria...

Grivița 53, primul teatru privat construit din donații
Cum evităm efectele toxice ale dezinformării de pe rețele sociale
Serviciul de noapte 18 Decembrie 2024, 15:36

Cum evităm efectele toxice ale dezinformării de pe rețele sociale

Efectele toxice ale dezinformării de pe platformele sociale, în special TikTok, s-au văzut la primul tur al alegerilor...

Cum evităm efectele toxice ale dezinformării de pe rețele sociale
Impactul noilor tehnologii asupra modului în care publicul se informează
Serviciul de noapte 16 Decembrie 2024, 09:11

Impactul noilor tehnologii asupra modului în care publicul se informează

Romina Surugiu, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și Antonio Momoc, profesor la aceeași facultate,...

Impactul noilor tehnologii asupra modului în care publicul se informează
A fost inaugurat spațiul expozițional dedicat ambasadorului Mihnea Constantinescu
Serviciul de noapte 13 Decembrie 2024, 20:52

A fost inaugurat spațiul expozițional dedicat ambasadorului Mihnea Constantinescu

Asociația Energia Inteligentă în colaborare cu Muzeul Gazelor Naturale și Asociația Ambasador Mihnea Constantinescu au...

A fost inaugurat spațiul expozițional dedicat ambasadorului Mihnea Constantinescu
Bogdan Ivănel, Code for Romania: Tehnologia este un instrument, ea are puterea pe care noi i-o dăm
Serviciul de noapte 11 Decembrie 2024, 15:23

Bogdan Ivănel, Code for Romania: Tehnologia este un instrument, ea are puterea pe care noi i-o dăm

Fondatorul Code for Romania, Bodgan Ivănel, a vorbit la Serviciul de noapte, despre necesitatea educației și a gândirii...

Bogdan Ivănel, Code for Romania: Tehnologia este un instrument, ea are puterea pe care noi i-o dăm
Cum putem utiliza tehnologia pentru a consolida valorile democratice?
Serviciul de noapte 09 Decembrie 2024, 12:00

Cum putem utiliza tehnologia pentru a consolida valorile democratice?

Fondatorul Code for Romania, Bodgan Ivănel, vine la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină pentru un dialog despre cum putem...

Cum putem utiliza tehnologia pentru a consolida valorile democratice?
Programul "Un copil, un zâmbet” oferă sprijin pentru accesul copiilor la servicii stomatologice 
Serviciul de noapte 06 Decembrie 2024, 08:51

Programul "Un copil, un zâmbet” oferă sprijin pentru accesul copiilor la servicii stomatologice 

Programul, bugetat pentru anul 2025, alocă 15 milioane de lei pentru acordarea a 10.000 de vouchere digitale, fiecare în...

Programul "Un copil, un zâmbet” oferă sprijin pentru accesul copiilor la servicii stomatologice 
EXCLUSIV Există discuţii pentru o expoziţie NATO, găzduită inclusiv de pavilionul românesc la Expo Osaka 2025
Serviciul de noapte 05 Decembrie 2024, 10:49

EXCLUSIV Există discuţii pentru o expoziţie NATO, găzduită inclusiv de pavilionul românesc la Expo Osaka 2025

Ambsadorul României în Japonia, Ovidiu Raeţchi, a anunțat la Radio România Actualități, că există discuții cu NATO, pentru o...

EXCLUSIV Există discuţii pentru o expoziţie NATO, găzduită inclusiv de pavilionul românesc la Expo Osaka 2025