A început admiterea anticipată la Politehnica București. “Forța universității constă în faptul că reușește să adapteze candidatul la societatea viitorului”
Rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, a prezentat oferta educațională a instituției de învățământ superior și proiectele esențiale în domeniul formării continue a specialiștilor de mâine.
Articol de Luminiţa Voinea, 17 Martie 2023, 15:33
Universitatea Politehnică din Bucureşti a început sesiunea de admitere anticipată cu data de 1 februarie.
Astfel, tinerii care optează pentru o carieră în inginerie, energetică sau robotică se pot înscrie la admiterea anticipată.
Aceasta se va finaliza după examenul de Bacalaureat, iar înmatricularea efectivă este condiţionată de deţinerea diplomei de Bacalaureat.
“Peste 80% din locurile noastre de admitere sunt scoase la concurs în această etapă de admitere anticipată. Facultăţile care organizează examen scris vor avea admitere anticipată cu un examen scris în luna aprilie, înaintea examenului din iulie. Şi pentru aceste facultăţi acei candidaţi care vor să îşi încerce şansa mai devreme, să aibă două şanse, sunt aşteptaţi în luna aprilie pentru examenul de la admiterea anticipată", a explicat rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, la Serviciul de noapte.
Vor organiza examen de admitere scris Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.
Admiterea se va face prin concurs de dosare la facultăţile: Inginerie Electrică, Energetică, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Inginerie Industrială şi Robotică, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Inginerie Chimică şi Biotehnologii, Inginerie în Limbi Străine, Ştiinţe Aplicate, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.
Toate detaliile se găsesc pe platforma https://admitere.pub.ro/
Universitatea Politehnică București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România și în ultimii ani, își adaptează rapid oferta educațională la noile cerințe de pe piața muncii.
„Forța universității noastre constă în faptul că reușește să adapteze candidatul, studentul, inginerul la societatea viitorului. Aceasta este marea forță a acestei universități. Anul acesta aniversăm 205 de ani și reușim să pregătim oameni nu doar pentru ziua de mâine, ci pentru ziua de poimâine, pentru viitor”, a subliniat Mihnea Costoiu.
Beneficiile studenților la Politehnica București: program de mentorat și asigurarea de locuri de muncă
Universitatea Politehnică are parteneriate cu firme și operatori economici pentru integrarea studenților pe piața muncii, dar și programe de mentorat și orientare în carieră.
„Încercăm să aducem industria alături de noi și să oferim acest traiect: ai venit din liceu, ai intrat în facultate și-ți oferim și locurile de muncă. Mai mult decât atât, în ultimii ani am dezvoltat o agenție internă a universității, care se numește ‚POLI Jobs’, astfel încât la finalul studiilor, tinerii să aibă un loc, două, cinci, șapte, 100 de locuri de muncă oferite de universitate, fără să caute. În urmă cu 10 ani era mai complicat să oferim aceste locuri de muncă. Anul trecut am încheiat anul cu 30.000 de locuri de muncă adunate la ‚POLI Jobs’ pentru o generație de 3500 de absolvenți. Astăzi nu este problema dacă avem locuri de muncă. Problema noastră este dacă avem suficienți ingineri pentru locuri de muncă pe care îl avem”, spune rectorul Mihnea Costoiu.
Politehnica București anunță deschiderea Euronews în Republica Moldova
Euronews România, post de televiziune operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, va deschide o filială în Republica Moldova până în toamna acestui an, a anunțat în exclusivitate la Serviciul de noapte, Mihnea Costoiu.
El a adăugat că decizia face parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator și de formator de opinie nivel național și european.
„Euronews România este o televiziune dezvoltată în parteneriat cu Euronews World , cu girul Comisiei Europene pentru România. Politehnica București are licența pentru Euronews România, dar si pentru Euronews Republica Moldova și vom dezvolta în perioada următoare și filiala din Republica Moldova pentru Euronews, ținând cont de presiunea extraordinară care există în Republica Moldova și ne dorim să avem o voce proeuropeană și în această parte a lumii. Este parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator, să spun așa, pe de o parte, pe de altă parte, și de formator la nivel național și european”.
Postul Euronews Republica Moldova urmează să fie lansat până în toamna acestui an.
„Calculele noastre și discuțiile de la Chișinău rămân. Această linie e pornită deja. Ne dorim ca în toamnă, cel mai târziu în toamnă, Euronews Moldova să fie on-air, să avem un studio acolo, cu corespondent și cu emisiuni dedicate”. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București
Menționăm că Radio România este prezentă de peste 10 ani pe piața media din Republica Moldova, cu postul Radio România Chișinău.
Printre proiectele Universității Politehnice se mai numără intrarea pe piața energiei ca producător de energie electrică și termică, construirea unui model antreprenorial în zonele energie, bioinginerie, securitatea informației, dar și construirea unui ecosistem prietenos pentru studenți și profesori. Acesta presupune construirea unei întregi infrastructuri de educație: pe lângă o grădiniță și o școală gimnazială care deja funcționează în cadrul Universității Politehnice, urmează costrucția unui liceu.
Video: Serviciul de noapte, ediția din 16/17 martie 2023