Un bucătar aparte
Un buzoian a trecut de la uniforma kaki, la cea albă din salonul de evenimente speciale.
Articol de Cristina Moise, Buzău, 01 Septembrie 2010, 15:54
Lucrează mai ales cu cuţitul şi niciodată singur în bucătărie. Până nu demult a gătit exclusiv pentru militarii din Garnizoana Buzău. Totul la comandă.
Şi pentru că i-a prins bine munca la comandă, Stelică Ungureanu, bucătar de profesie, din comuna buzoiană Mărăcineni, a trecut această activitate în civilie, însă superiori îi sunt buzoienii pentru care el găteşte cu ocazia diferitelor evenimente. Speciale!
Ca toate onomasticile, botezurile sau nunţile. Spre deosebire de militari, nuntaşii sunt ceva mai pretenţioşi, aşa că adaptarea în funcţie de ce se serveşte pe platourile cele mai scumpe de prin cartierele rezidenţiale este obligatorie. Stelică Ungureanu spune şi acum "da, să trăiţi" când preia comanda de meniu.
Cristina Moise a aflat câteva dintre secretele bucătarului, pe care le dezvăluie în reportajul următor.