Târg de bunătăți în Valea Jiului
Sloiul de oaie, virșli sau pălinca au fost vedetele unui târg organizat pentru prima dată la Vulcan.
Articol de Ilie Pintea, 21 Noiembrie 2011, 17:52
Pentru târgul de produse tradiționale de la Vulcan, autoritățile locale au închis circulația pe Bulevardul Mihai Vitezu, dat în folosință sâmbătă după ce a fost modernizat, iar numărul mare al participanților la eveniment a confirmat că era nevoie și de asemenea inițiative.
Chiar dacă suntem în post, lumea a făcut coadă la mezelurile preparate ca în gospodăriile momârlanilor, iar un producător local care adusese de la Brad celebrii virșli - cârnați subțiri din carne de oaie, capră și porc - spuneau că respectă o rețetă veche de aproape două secole.
N-a lipsit pălinca făcută din diverse fructe, însă unul dintre producătorii prezenți la târg spunea că oamenii preferă să dea banii pe mâncare decât pe băutură, așa că vânzările au fost sub așteptări.
Ce au mai adus localnicii la târgul din Valea Jiului aflați din reportajul realizat de Ilie Pintea.