Porcul, in centrul atenţiei
Bistriţenii cumpără ieftin carnea de porc, iar sucevenii incearcă să renunţe la cuţit pentru sacrificarea porcului.
10 Decembrie 2010, 18:59
Bistriţenii îşi pot cumpăra carne de porc din gospodăriile ţăranilor fără să mai facă drumuri la ţară.
În noua hală de carne din oraş, inaugurată de autorităţi acum, în preajma sărbătorilor, se vinde porc la carcasă la preţuri sub cele din magazine. Oamenii s-au înghesuit să cumpere carne proaspătă.
Cristiana Sabău a stat de vorbă cu ei.
Oamenii pot renunţa la cuţit pentru sacrificarea porcului, doar dându-şi seama de avantajele asomatorului, este de părere directorul DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru.
Instituţia pe care o conduce a achiziţionat recent opt pistoale pentru sacrificarea porcilor, care urmează a fi distribuite în zilele următoare medicilor zonali de liberă practică din judeţul Suceava.
Detalii are Mihaela Buculei.