În România rurală încă se mănâncă sănătos, constată americanii
România este o țară în care industria alimentară nu este încă atât de puternic lovită de invazia produselor bazate pe substanțe artificiale.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 17 Noiembrie 2016, 12:43
România este o țară în care industria alimentară nu este încă atât de puternic lovită de invazia produselor bazate pe substanțe artificiale, unde mediul rural are o șansă semnificativă de a contribui la dezvoltarea economică prin turism și pentru a furniza materie primă pentru o alimentație normală, alta decât cea care domină deja statele dezvoltate ale lumii.
Aceasta este concluzia unui grup de cercetători și studenți din statul american Georgia, grup care vine în România ori de câte ori are ocazia în baza unui parteneriat cu țara noastră.
Foto: Ligia Bodea.
Americanii au venit pentru a studia modalitatea de obținere a alimentelor in mediul rural și a felului în care trăiesc oamenii în rural, cum arată o zi din viața unui om simplu din Ardeal - totul pentru elaborarea unui amplu proiect de promovare a României in SUA, pentru a fi dat ca exemplu in studii sociale, dar și în domeniul alimentației sănătoase.
AUDIO: Partenerii programului sunt Universitatea din Georgia, Asociația de Dezvoltare Sălaj Plus, Fundația Agapis si Muzeul “Ligia Bodea” din Iaz.