FOTO: Bătălia Cărţilor în Argeş
Explicațiile date de copiii din județul Argeș care au fost parte în proiectul național „Bătălia Cărților”, tind către învățăminte, către suflet.
Articol de Cristian Matei, Argeș, 19 Octombrie 2017, 14:05
Părinte fondator, semnatar al Declarației de Independență și al treilea președinte al Statelor Unite ale Americii, Thomas Jefferson, spunea despre cărți, în cel mai american și, deci, mai pragmatic mod cu putință, că sunt „un capital".
"O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital”, a spus Thomas Jefferson.
La polul opus pragmatismului american găsim un citat al Papei Ioan al 23-lea care spunea: „Aşa cum mâncarea este necesară pentru viaţa corpului, la fel şi cititul este necesar vieţii sufletului”.
Iar explicațiile date de copiii din județul Argeș care au fost parte în proiectul național „Bătălia Cărților”, tind către acest lucru, către învățăminte, către suflet.
Zece titluri de carte obligatorii, peste 120 de copii înscriși, cu vârste între 11 și 13 ani, 40 de semifinaliști, 14 finaliști, în total de două ori mai mulți ca anul trecut. Acestea sunt cifrele ediției din 2017 a Bătăliei Cărților, proiect ce stimulează lectura și învățătura și care s-a desfășurat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu din Pitești. Însă mai presus de cifre, rămân copiii și cărțile pe care le-au citit și despre care au discutat în finală.
AUDIO. Vă invit să ascultați trei omuleți minunați.