Fasolea la cazan e mâncarea naţională
Fie că e pregătită acasă ori de profesionişti, fasolea cu ciolan e la mare căutare astăzi.
01 Decembrie 2009, 13:43
Dacă nu se poate Crăciun fără sarmale, se pare că nici ziua naţională n-are farmec fără fasolea cu ciolan! Unul dintre profesioniştii acestui delicios fel de mâncare e bucătarul Liviu Bosnea din Piteşti, care a gătit de 1 Decembrie într-un parc bucureştean.
Alături de ajutoarele sale, el a preparat 1500 de porţii de fasole şi a pus pe grătar 3000 de cârnaţi, şi asta pare să fie o zi obişnuită de muncă pentru maestrul Liviu, care a încercat să intre în Cartea Recordurilor cu cele 3500 de porţii din pomana porcului pe care le-a pregătit cu altă ocazie.
O parte din secretele lui le-a aflat şi Daniel Ruse: reţeta folosită e de la bunica lui Liviu Bosnea, de lângă Suceava, şi nu conţine decât ingrediente naturale, iar cel mai important este pasiunea pusă de bucătar în migălitul bucatelor pe foc. Urmăriţi-l pe Liviu Bosnea la lucru, imortalizat de Daniel Ruse.