Cum i-am convertit pe cehi la vinul românesc
Argumente: soiurile arădene “Cadarca de Miniş” si “Mustoasa de Măderat”
Articol de Ioan Suciu, 18 Septembrie 2009, 15:14
Ioan Suciu explică astăzi, la "Obiectiv, România", cum i-au convins arădenii pe cehi să bea vinul românesc. În primul rând, cu o prezenţă şi o atmosferă pur românească la Znojmo, în Moravia de Sud a Cehiei, acolo unde Aradul a reprezentat România la festivalul strugurilor din această toamnă.
Pâinea de Pecica, făcută "cu sudoare din grindă", răchia de două ori intoarsă de la Şepreuş, plăcintele intinse după reţeta bunicii de la Turnu nu au facut decât să contribuie la ceea ce au transmis cehilor minunatele vinuri din Podgoria Aradului.
O invitaţie în România, mijlocită de un vin bun, într-un reportaj care surprinde atmosfera românească de la festivalul din Cehia.