Bucătarul de Aur al Bucureştiului
Gastronomie românească modernă - regândim tradiţia - a fost tema concursului din acest an.
Articol de Alexandra Olteanu, 15 Decembrie 2011, 14:03
Concursul a provocat bucătarii înscrişi în competiţie să realizeze un meniu de trei servicii inspirat din gastronomia tradiţională românească, însă adaptat tendinţelor actuale.
Cei cinci maeştrii ajunşi în finală, Ashile Dias Thomas, Cristian Văduva, Petre Vartolomei, Maria Ungureanu şi Eugen Grosu lucrează la restaurante de prestigiu din Bucureşti şi sunt mereu în căutarea perfecţiunii.
La asemenea competiţie, juriul a fost pe măsură, şi s-a compus din nume mari în domeniul gastronomiei: Cornelia Ghişoi, prima Lady Chef din România, Maestru în Arta Culinară, David Contant, câştigătorul trofeului, ediţia 2009 şi Henrik Sebock, executive -chef la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din Bucureşti.
Fiecare oraş se laudă cu un bucătar, iar faima unui restaurant este dusă mai departe şi de preparatele maestrului. La fel are si Bucureştiul. Câştigătorul trofeului Bucătarul de Aur al Bucureştiului, ediţia 2011 este Eugen Grosu. A intrat în branşa bucătarilor acum 11 ani. De atunci a trecut pe la restaurante de top, iar dăruirea sa faţă de arta culinară nu a rămas nerăsplătita, el obţinând locul 1 în 2008 la competiţia ,,The Culinary Contest", la categoria cea mai bună reţetă.
Ce s-a mai întâmplat în bucătărie, ce reţete deosebite au pregătit bucătarii şi cum au regândit tradiţia românească, a aflat Alexandra Olteanu.