Abilităţile gastronomice, puse la încercare
La Sălaj, o serie de festivaluri culinare vor culmina cu un concurs internaţional de gătit mâncare romană.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 08 Septembrie 2011, 18:20
Echipa de bucătari Nişte Ţărani, coordonată de cunoscutul bucătar sălăjean Mircea Groza, un om pasionat de bucătăria romană, va organiza timp de două luni o serie de festivaluri culinare care vor culmina cu un concurs internaţional de gătit mâncare romană.
Festivalurile culinare se vor încheia la Castrul Roman de la Porolissum, la aceste acţiuni urmând să fie invitaţi bucătari din ţară şi străinătate, pasionaţi de bucătărie tradiţională românească şi internaţională şi tineri care vor să înveţe secretele bucătăriei sălăjene.
Mircea Groza va fi sprijini de câţiva tineri care au cules reţete extrem de vechi din mai multe sate sălăjene. Tinerii vor pune în practică aceste reţete sub supravegherea lui Mircea Groza. Scopul acestor evenimente culinare este promovarea bucătăriei tradiţionale româneşti şi a celei romane.
Detalii în materialul realizat de Adrian Lungu.