Meniu înscris în patrimoniul UNESCO
Bucătăria franţuzească şi rafinamentul acesteia.
Articol de Roxana Vasile, Paris, 18 Noiembrie 2010, 12:13
Aveţi cumva la micul dejun produse proaspete de patiserie, tartine, dulceaţă şi un bol de cafea cu lapte?
Ei bine atunci trebuie să ştiţi că aveţi în faţă un meniu înscris în patrimonial UNESCO.
De ce? Pentru ca mic-dejunul franţuzesc cu croissant, cafea şi lapte, împreuna cu celelalte delicatese din hexagon sunt de săptămâna aceasta în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii, stabilit de Unesco.
Alături de tradiţiile culinare ale Frantei, pe lista Unesco se mai află tot din această săptămână şi dansul flamenco, acupunctura chinezească, arta fabricării turtei dulci din nordul Croaţiei sau tehnica japoneză a producerii mătăsii.
Despre bucătaria frantuzească şi rafinamentul acesteia ne spune mai multe Roxana Vasile, corespondenta noastră la Paris.