100 de ani de desene animate
Daniel Valentin Simion a scris primul dicţionar al desenelor animate produse în toată lumea. Românul traieşte în Italia de 31 de ani.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 28 Iulie 2009, 12:17
Peste trei mii de fişe personale ale eroilor din desenele animate şi galerii de imagini ale acestora, aproape o suta de mii de seriale analizate şi descrieri amănunţite despre cum a luat naştere povestea, sunt numai cateva dintre capitolele primului Dicţionar al Desenelor Animate din toată lumea.
Fiind fascinat de desenele animate şi cunoscându-le, Daniel Valentin Simion s-a gândit că ar fi util un dicţionar explicativ al lor. "Le am vazut pe toate, am crescut cu ele şi trebuia să se facă un dicţionar de desene animate" spune autorul dicţionarului.
Erau multe dicţionare cu desene animate americane, japoneze, dar nu exista unul complex cu desene din toată lumea.
Dicţionarul include desene animate din toată lumea începând cu anul 1908 până în 2008, în dicţionar apar şi două firme de animaţie facute în România: "Cei trei muşchetari" şi "Cartea Junglei".
În prezent se uită 2,3 ore pe zi la desene animate . Când scria dicţionarul se uita toata ziua la 4 televizoare. La această carte el a lucrat 8 ani, atât ziua cât şi noaptea. Satisfacţia cea mai mare a fost finalizarea dicţionarului.
Alături de fişele sutelor de personaje, autorul a introdus o sugestie utilă parinţilor prin care explică dacă respectivul subiect este recomandat celor mici. Cele peste o mie de pagini ale lucrării care are la baza o documentare de 8 ani de zile sunt scrise chiar de un român.
Daniel Valentin Simion se află în Italia de 31 de ani, dar pe timpul verii vine în România, la Bucureşti unde are cunoştinţe apropiate. El afirmă că îi place România şi că "Bucureştiul este un oraş foarte frumos şi lumea foarte frumoasă".
Dacă nu aveţi drum prin zonă şi ţineţi neapărat să intraţi în lumea desenelor animate citind această carte trebuie să stiţi că ea va fi lansată şi în varianta digitală.