Sărbătoarea Paştilor în creştinismul de tradiţie apuseană
Două milioane şi jumătate de creştinii romano-catolici, protestanţi şi neoprotestanţi din România sărbătoresc la 8 aprilie Învierea Domnului, cu o săptămână mai devreme decât ortodocşii şi greco catolici.
Articol de Remus Rădulescu, 07 Aprilie 2012, 23:49
Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare creştină care celebrează biruinţa lui Iisus Hristos asupra morţii. El a murit răstignit pe Cruce şi a înviat după trei zile.
În biserici, credincioşii au ascultat lectura pasajului din Evanghelie care relatează cum femeile, care au venit să ungă trupul lui Iisus cu mir, au găsit mormântul gol şi au primit de la un înger vestea că Domnul a înviat.
În Bisericile romano-catolice, credincioşii au asistat, la miezul nopţii, la ceremonia focului pascal care a deschis Vigilia Pascală - Slujba Învierii. Ei au primit lumină din aceste foc, simbol al Învierii.
Vigilia Pascală oficiată de Arhiepiscopul Ioan Robu în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti a fost transmisă în direct la Radio România Actualităţi.
Ascultă un fragment din transmisiunea directă la RRA şi mesajul pascal al Arhiepiscopului romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu.
La 8 aprilie 2012, aproximativ 2 miliarde de creştini romano-catolici, protestanţi şi neoprotestanţi sărbătoresc Paştile. În România, 2 milioane şi jumătate de persoane se află în sărbătoarea Învierii Domnului.