Grădina din bucătărie
O jardinieră în care să combinaţi busuioc, mentă, cimbru, rozmarin ar fi de mare efect estetic, ar împrospăta bucătăria şi aţi avea mereu verdețuri proaspete pentru gătit.
Articol de Lavinia Vasiliu, 06 Februarie 2016, 20:40
Plantele decorative sunt printre cele mai frumoase și mai întâlnite accesorii într-o casă.
Persoane educate şi inteligente cum suntem, nu credem în superstiţii, dar dacă aflăm că un ghiveci de busuioc ne aduce noroc şi spor, de ce nu?
Busuiocul în ghiveci îmbină utilul cu plăcutul şi, cu puţin efort, vom avea o plantă decorativă, cu o mireasmă ispititoare.
O tufă de busuioc în ghiveci se adaptează bine oricărui mediu, planta având nevoie în mod special de căldură și de lumină, cel mai potrivit fiind pervazul bucătăriei.
Să nu vă mire dacă o să înflorească. Florile pot rezista timp de câteva săptămâni.
Planta trebuie udată frecvent, dar apa să nu băltească şi nici să nu rămână în farfurie. Frunzele trebuie tăiate periodic, pentru a îndesi tufa. Frunzele se îngălbenesc foarte repede dacă duc lipsă de apă, dar udate îşi revin.
În plus, busuiocul ţine la distanţă insectele dăunatoare, ţânţarii şi mirosurile neplăcute.
În general, bucătăria nu oferă condiţiile tocmai ideale pentru plantele de casă. Dar, menta, cimbrul şi rozmarinul cresc bine pe pervazul bucătăriei, alături de busuioc. La fel şi măghiranul, tarhonul, salvia.
O jardinieră în care să combinaţi aceste plante aromatice ar fi de mare efect estetic, ar împrospăta bucătăria şi aţi avea mereu verdețuri proaspete pentru gătit.