Concursul pompierilor bucătari
A patra ediţie a concursului pentru desemnarea celor mai buni pompieri-bucătari mureşeni.
Articol de Raul Matiş, Târgu Mureş, 18 Decembrie 2014, 15:14
Pompierii de la detaşamentele din Târgu Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Sărmaş şi Târgu Mureş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş s-au întrecut, în cea de-a patra ediţie a concursului pentru desemnarea celor mai buni pompieri-bucătari.
Originalitatea, gustul, aspectul, reactivitatea în prepararea preparatelor, o reţetă proprie dar şi prezentarea produselor au constituit cele şase criterii pe care fiecare dintre echipele participante în concurs a trebuit să le îndeplinească.
Fiecare echipă a trebuit să includă în meniu tochitura cu mămăliguţă, pe care au gătit-o în acelaşi timp, la bucătăria ISU Mureş, iar în acest sens au primit aceeaşi cantitate de carne şi aceleaşi condimente. De asemenea, fiecare echipă a fost obligată să prezinte în plus, faţă de meniul tradiţional de Crăciun, un preparat cu o reţetă deosebită.
Cea mai bună prezentare a standului au avut-o pompierii din Reghin, care pe lângă masa îmbelşugată au fost prezenţi în costume populare autentice de pe Valea Mureşului Superior.
În urma jurizării, locul I a revenit detaşamentului Reghin, locul II celui din Târgu Mureş, iar locul III detaşamentelor din Târnăveni şi Sighişoara.
Audio: Raul Matiş – corespondent RRA Mureş