Tartă şi tort - reţete rapide
Reţetele rapide pentru copii mofturoşi sunt "La dispoziţia dumneavoastră", de la 20.45, îmn fiecare luni seară
Articol de Lavinia Vasiliu, 22 Februarie 2016, 21:48
Tartă cu carne şi aluat cu cartofi
Uneori mă minunez foarte tare de anumite reţete. Şi mă minunez şi mai tare când aflu că prietenele mele cunosc deja acele mâncăruri. Nu îmi pun întrebări acum asupra abilităţilor mele de bucătăreasă, că nu are rost: de gătit, tot trebuie să gătesc.
Dar vă spun asta pentru că am aflat cum se face un aluat cu cartofi şi poate dvs. ştiţi deja. Deci, facem un piure din doi cartofi mari şi un cub de unt, pe care apoi îl înfăinăm. Amestecăm întâi cu furculiţa şi, pe măsură ce turnăm făina, frământăm cu mâna. Întindem aluatul acesta cu sucitorul şi îl mutăm, tot cu sucitorul, să nu se rupă, într-o tavă de tartă, unsă cu unt. Ridicăm marginile aluatului şi-l presăm bine de marginile tăvii. Apoi călim o ceapă, peste care punem carne tocată şi condimentele dorite. Când carnea este făcută, turnăm compoziţia aceasta peste aluatul de cartofi. Deasupra punem felii subţiri de roşii şi caşcaval ras din belşug. Dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Atât de uşor se face o tartă cu carne şi aluat cu cartofi. Foarte bună, iar aluatul se taie uşor, fără să se sfărâme.
Tort de mere cu blat de orez cu lapte
Pentru desert am găsit pe internet o reţetă de tort de mere cu blatul făcut din… orez cu lapte. Mi-a plăcut ideea fiindcă băieţelul meu adoră laptele cu orez şi adaptez reţetele găsite pe internet, în funcţie de preferinţele copiilor. Vă reamintesc aici că găsiţi aceste reţete şi pe site-ul România Actualităţi, cu sursele de la reţetele originale.
Aşadar, preparăm un lapte cu orez, dintr-o cană de orez şi un litru de lapte. Plus două linguri de zahăr şi un baton de vanilie. Am citit că s-ar putea face şi cu miere, dar n-am încercat. Dacă alegeţi varianta aceasta, puneţi mierea la urmă, după ce se răceşte un pic compoziţia.
Lăsăm orezul cu lapte deoparte şi punem pe foc feliuţe de mere cu o lingură de zahăr şi scorţişoară, până se înmoaie puţin. Avem nevoie de 3 ouă, albuşurile le batem spumă. Amestecăm întâi în orezul cu lapte gălbenuşurile, apoi încorporăm albuşurile. Turnăm compoziţia într-o tavă de tort, tapetată cu hârtie de copt. Deasupra punem merele şi mieji de nucă, pe care înainte i-am prăjit un minut în tigaie. Tortul stă la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte uşor deasupra.
Sursa tortului şi a fotografiilor aici:
http://fricidemamici.ro/index.php/2016/02/18/tort-de-mere-cu-blat-de-orez-cu-lapte/