Zacusca, în atenţia gospodinelor
Fiecare gospodină are propria reţetă pentru zacusca pe care o pregătesc pentru iarnă.
Articol de Diana Domenico, 26 Septembrie 2012, 16:20
Pentru o reţetă pentru o zacuscă din ”crud” aveţi nevoie de:
4 kg de gogoşari, 4 kg capia, 4 kg vinete, 2,5 kg ceapă, 2,5 kg morcovi, un litru de ulei şi 400g bulion.
Reţeta este cu legume crude, doar vinetele se coc.
Se curăţă ceapa, se toacă şi se adaugă peste celelalte legume puse la scăzut.
Se pot folosi şi bureţi de toamnă, spălaţi, fierţi şi daţi prin maşina de tocat.
Zacusca este gata când se ridică uleiul deasupra compoziţiei.
Este momentul încare în care zacusca se poate pune în borcane şi se sterilizează în cuptor într-o tavă cu apă.
AUDIO: Mihaela Buculei a aflat reţeta de la o gospodină din Suceava.