Grădina din curtea şcolii
O mână de tineri pe la 30 de ani, membri ai organizaţiei România în Tranziţie din reţeaua Transition Towns, învaţă copiii de la Şcoala "Ferdinand I" din Capitală despre natură.
Articol de Anca Șurian Caproş, 28 Mai 2013, 15:55
În grădina din spatele şcolii Ferdinand I din Bucureşti se cultivă salată, roşii, căpşuni, gospodarii fiind copii de 8-12 ani, toţi la fel de entuziasmaţi de ce învaţă şi, mai ales, de masa la comun cu meniu alcătuit din ce au cules, care încheie ziua de lucru.
O mână de tineri pe la 30 de ani, membri ai organizaţiei România în Tranziţie din reţeaua Transition Towns, învaţă copiii de la Şcoala "Ferdinand I" din Capitală despre natură, hrana pe care aceasta o oferă şi cum să o obţină în mod inteligent şi protejând în acelaşi timp mediul.
Toate aceste principii esenţiale sunt asimilate de copii în modul cel mai simplu şi mai plăcut, sâmbătă de sâmbătă, în "Grădina din curtea şcolii", după cum se intitulează proiectul.
Pentru a afla mai multe despre acest proiect Daniela Mihai Soare a stat de vorbă cu Ionuţ Bădică, un tânăr de 29 de ani care, la un moment dat, chiar s-a mutat la ţară pentru a vedea dacă se poate trăi din lucrat pământul.
Audio: Reportaj realizat de Daniela Mihai Soare.