Cartoful la români
Interviu telefonic cu dl prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București
Articol de Viorela Pănculescu, 21 Februarie 2011, 12:05
Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică au indicat că în cursul anului 2010, preţul cartofului a crescut cu 50%. În România, cartoful se cultivă în cantități mari în 4 județe: Harghita, Covasna, Suceava şi Braşov. În general, întreaga producţie de cartofi din ţară era destinată consumului intern. Anul trecut însă, producătorii români au livrat cartofi în Ungaria, Slovacia, Austria şi chiar Bulgaria. Cert este că vedeta scumpirilor din ultima vreme a fost cartoful, o legumă care nu lipsește de pe masa românilor. Invitat să ne vorbească despre istoria cartofului, despre valoarea lui nutritivă, este dl prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București (www.doctormenci.ro). Reporter Viorela Pănculescu.