Revista presei locale 6 ianuarie
Opera din Cluj- închisă din cauza frigului; Un sătmărean aşteaptă de şase ani să fie racordat la reţeaua electrică.
06 Ianuarie 2011, 04:22
Reporterii de la Tribuna au numărat accesarile internauţilor: Cea mai căutată pagină de internet a unei instituţii publice din Sibiu este cea a Primăriei, www.sibiu.ro, care, anul trecut, a avut peste 2 milioane de vizitatori unici, cu o medie de 5.700 de vizitatori unici pe zi. Una dintre cele mai căutate secţiuni ale site-ului municipalităţii este cea a webcam-urilor, care transmit imagini live din Sibiu şi Păltiniş, prin intermediul a şapte camere.
Patruzeci de copii din Runcu vor beneficia în câteva luni de un centru after school. Realizarea acestui proiect costă 4 miliarde de lei, însă doar jumătate din sumă este suportată din bugetul local. Primăria Runcu a obţinut deja de la Uniunea Europeană fondurile necesare pentru implementarea acestui proiect scrie cotidianul gorjean Pandurul.
Poliţiştii hunedoreni au început o anchetă penală în cazul a doi bărbaţi care i-au oferit spre vânzare unui localnic din municipiul Brad peste 10 kilograme de granule de culoare galbenă, despre care susţineau că este aur. În schimbul metalului „preţios”, cei doi i-au cerut brădeanului nici mai mult, nici mai puţin de 8.000 de euro, aflăm din ziarul Servus.
Peste oamenii străzii din Slatina odată cu iarna a venit şi greul. Aceştia neavând o casă în care să stea sau vreun adăpost pe care primăria l-a amenajat ei se adăpostesc pe unde găsesc şi se încălzesc cum pot. La nivel de primărie, nu există un spaţiu pentru a le asigura o masă caldă, iar pentru a beneficia de masa de la cantina socială trebuie să îndeplinească nişte condiţii, a declarat un reprezentant al autorităţii locale pentru Gazeta de Olt.
O repetiţie generală, precum şi spectacolul “Orfeu în Infern”, care trebuia să aibă loc aseară, au fost suspendate din cauza lipsei căldurii din Scena Mare a Operei Naţionale Române din Cluj, scrie Ziua. Din cauza imposibilităţii utilizării centralei termice, care nu mai îndeplineşte noile condiţii legale pentru a funcţiona, în toamna anului trecut, conducerea Operei Naţionale Române Cluj-Napoca anunţase că spectacolele vor fi reprogramate sau mutate în sediul altei instituţii.
Cine rasfoieşte astăzi Informaţia Zilei Satu Mare îl va cunoaşte pe cel care aşteaptă de şase ani să fie racordat la reţeaua electrică. Tamaş Robert locuieşte pe o stradă din municipiul Satu Mare. Casa pe care a construit-o nu este racordată la reţeaua de curent electric nici după 6 ani de la finalizarea construcţiei. El nu a primit aviz de racordare de la Electrica întrucât clădirea se află în zona maximă de risc dintre doi stâlpi de tensiune. Atunci când a început construcţia casei în anul 2004, omul a primit autorizaţie de construcţie şi toate aprobările necesare cerute de legislaţia în vigoare. Ghinionul lui este că prin spatele casei pe care a construit-o cu mâinile lui, fiind de meserie zidar şi în care a investit 50.000 de euro, trece o linie de curent electric care face legătura între municipiu şi localitatea Vetiş.