Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 5 decembrie

Starea pistei de la Iaşi este o ameninţare pentru traficul aerian; Minerii vor avea în curând biserica lor în cartierul “muncitoresc” din Târgu Jiu; Lupii au început să atace în pădurile din Valea Jiului.

Revista presei locale 5 decembrie

05 Decembrie 2011, 04:26

Starea pistei de la Iaşi este o ameninţare pentru traficul aerian, avertizeaza Evenimentul regional al Moldovei. Pista aeroportului se află într-o stare avansată de degradare. O recunosc până şi şefii aeroportului, care afirmă că, în cel mult doi ani, s-ar putea pune lacăt pe porţile acestui obiectiv vital dacă nu încep lucrările la o nouă pistă. Starea actuală a infrastructurii aeroportuare nu mai corespunde din punct de vedere al siguranţei zborului, putând genera incidente grave, mai spun şefii obiectivului.

Lupii au început să atace în pădurile din Valea Jiului- titrează Servus Hunedoara. Un bărbat de 38 de ani, din comuna Băniţa, a ajuns la spital cu mai multe răni, după ce a fost atacat de o haită de lupi şi muşcat de unul dintre aceştia. Omul s-a luptat cu animalul sălbatic, după ce acesta i-a atacat calul cu care se afla într-o pădure din zona Dealul Babii, undeva între Vulcan şi Băniţa.

Oraşul Sibiu se înscrie în "Asociaţia Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Istorice", o reţea înfiinţată de către Consiliul Europei în anul 1999, care până în acest moment a ajuns să numere peste 1.000 de membri, aflam din Tribuna. Odată intrat în această reţea, Sibiul poate participa şi poate găzdui simpozioane internaţionale, va avea acces la expertiză internaţională în domeniu, la o reţea de informaţii privind bunele practici şi orientări şi va putea găsi noi parteneri pentru a participa la proiecte finanţate de Uniunea Europeană.

Gazeta de Sud scrie că autorităţile locale din Bumbeşti Jiu (Sadu) au decis să dea drumul la căldură în clădirea în care a funcţionat până în vară Spitalul Sadu. Deşi acum unitatea medicală nu mai este funcţională, aparatura medicală a rămas în clădire, acesta fiind şi motivul invocat de primărie pentru furnizarea căldurii.

În lipsa unei agenţii de babysitting, vrâncenii apelează la prieteni, cunoştinţe sau mica publicitate, pentru a găsi persoana potrivită, în grija căreia să îşi lase copiii. În Focşani există totuşi o şcoală postliceală sanitară, care organizează cursuri pentru bone, informează Monitorul de Vrancea. Anul acesta, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale implementează în calitate de beneficiar, proiectul „Echilibru – o nouă abordare a vieţii fami-liale cu cea profesională”. Proiectul este finanţat din fonduri europene si propune propune formarea unei reţele naţionale de formatori acreditaţi care vor avea ulterior responsabilitatea susţinerii unor sesiuni de formare pentru un număr important de persoane în ocupaţia de baby – sitter, dar şi profesionişti din sistem. Numărul de formatori selectaţi va fi de 235 persoane (5 persoane din fiecare judeţ, respectiv sector al municipiului Bucureşti), iar numărul de ore de formare va fi de 80, îmbinând noţiunile teoretice cu cele practice.


Minerii din Gorj vor avea în curând biserica lor în cartierul “muncitoresc” din Târgu Jiu, citim in Pandurul. Conducerile Complexului Energetic Rovinari şi SNLO au decis să ridice un nou lăcaş de cult cu hramul Sfintei Varvara, care este ocrotitoarea minerilor şi a copiilor. Până aici nimic rău în această iniţiativă, însă biserica va fi ridicată tocmai în cel mai luxos cartier al municipiului, acolo unde nu trăieşte nici măcar un miner.

Pe reporterii de la cotidianul constănţean Cuget Liber, paşii i-au purtat pe strada Revoluţia din 22 Decembrie 1989. Este o străduţă îngustă, ce nu se ridică la măreţia numelui pe care îl poartă. De-o parte se află blocurile vechi, de cealaltă Arhiepiscopia şi câteva case naţionalizate. Unde se termină blocurile, vizavi de faimoasele garaje ale Arhiepiscopiei, care, vrem nu vrem, trebuie să recunoaştem că strică peisajul, se află o groapă imensă şi un teren viran. Zona este împrejmuită de un gard, plină de bălării, iar în râpă zac aruncate tot felul de gunoaie şi resturi din gospodăriile locatarilor din jur.

Nici nu trecem bine de prima groapă, când, după o clădire veche, părăsită, cu tencuiala jupuită şi geamurile sparte, apare o altă groapă. Şi aceasta este înconjurată de gard şi serveşte drept groapă de gunoi. Printre gunoaie se zaresc si Marea Neagra si Portul Tomis.

Transilvania Expres semnalează că ambalajele de lapte ale unei companii multinaţionale au fost inscripţionate în alfabet Braille, pentru a marca „Ziua Internaţională a persoanelor cu Dizabilităţi“, sărbătorită anual în 3 decembrie. Lansarea acestei sticle pentru laptele de consum, cu inscripţie Braille, vine în sprijinul persoanelor nevăzătoare, sporindu-le gradul de autonomie. Este pentru prima dată când nevăzătorii vor putea identifica un produs prin simpla atingere a ambalajului, fără a mai avea nevoie de ajutorul unui însoţitor.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia