Revista presei locale 28 octombrie
Articole publicate în Informaţia Zilei, Tribuna, Ziarul de Vrancea, Cuget Liber sau Gazeta de Sud.
28 Octombrie 2009, 09:44
85% din fermele de bovine din judeţ se închid dacă nu primesc subvenţia- titreaza Informatia Zilei Satu Mare. „Dacă Uniunea Europeana va anula şi cotele de lapte, piaţa noastră va fi invadată de lapte din celelalte ţări ale Uniunii, unde fermierii primesc subvenţii mult mai mari decât la noi şi le primesc la timp. Avem nevoie de bani acum, pentru că trebuie să plătim lucrările agricole şi să ne aprovizionăm pentru iarnă. Sunt fermieri care au depuse ca garanţie file de cec la furnizori, pentru că nu au bani să-i plătească”, au mai spus reprezentanţii fermierilor.
Podul peste râul Cibin care permite accesul în comuna Orlat va deveni practicabil la sfârşitul acestei luni anunta Tribuna Sibiu. După ce la începutul lunii mai vechiul pod a fost demolat deoarece ieşise din perioada de garanţie şi nu mai prezenta siguranţă, timp de cinci luni s-a lucrat intens pentru amenajarea unui pod nou, modern. Podul care va fi dat în folosinţă la sfârşitul acestei luni va avea două benzi de circulaţie, astfel că se va circula pe două sensuri, nefiind nevoie ca şoferii să acorde prioritate celor ce vin din sens opus. Totodată vor exista trotuare delimitate de carosabil, ceea ce reduce considerabil riscul unor accidente în care să fie implicaţi pietonii.
Dupa 10 ani de asteptare, pancenii vor avea caldura in apartamente, pe baza de gaze informeaza Ziarul de Vrancea. La Panciu s-a inaugurat ieri reteaua de gaze a localitatii, in urma investitii cu finantare mixta. Potrivit edililor, investitia a costat aproape 3 milioane de euro, atit din bugetul public cit si din cel privat. De gaze pot beneficia 3.500 de case si 2.000 de apartamente, dar reteaua era asteptata si de firmele din oras.
Firmele din sectorul materialelor de construcţii se confruntă cu scăderi semnificative ale vânzărilor şi cifrei de afaceri, în acest an de criză. Totuşi, pentru anul viitor, perspectivele sunt optimiste, iar eco-eficienţa este răspunsul pentru relansarea industriei şi pentru accesarea fondurilor europene, potrivit reprezentanţilor din sector citati de Cuget Liber Constanta.
Hunedorenii aflaţi în căutarea unei slujbe sunt aşteptaţi vineri, 30 octombrie, la Bursa Locurilor de Muncă. Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, între orele 9 şi 13, la cele 12 sedii locale ale agenţiei din judeţ. Participanţilor la bursă le va fi distribuit numărul 28 al publicaţiei lunare a AJOFM Hunedoara „Piaţa muncii de Hunedoara”. Aceasta cuprinde o serie de informaţii de interes public, precum şi lista locurilor de muncă disponibile în judeţ. De asemenea, tot aici există şi o secţiune dedicată ofertelor de muncă provenite din spaţiul comunitar mai aflam din Servus Hunedoara.
Cotidianul gorjean Pandurul scrie ca localnicii din Drăguţeşti nu mai au linişte de când au început lucrările de modernizare a drumului E 79. Omenii spun că din cauza maşinăriilor care lucrează în zonă pereţii caselor au început să li se dărâme. În prag de iarnă, unii dintre locuitorii din Drăguţeşti au rămas din cauza trepidatiilor şi fără sobe, iar acum nu au bani să le repare. Reprezentanţii Drumurilor Naţionale Gorj spun că până acum nu li s-a adus la cunoştinţă despre această problemă.
98 de milioane de euro pentru a scoate traficul greu din Cluj-Napoca- titreaza Ziua. Fiecare kilometru al variantei ocolitoare de est a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele – Apahida, va costa peste 4 milioane de euro, dar va “degreva” oraşul de o bună parte din traficul greu.
Elevii din 28 de unităţi de învăţământ din judeţul Dolj tremură de frig în clase. Deşi conducerile şcolilor au avut la dispoziţie toată vara pentru a se aproviziona cu combustibil sau pentru a-şi rezolva problemele la centralele termice, acest lucru nu s-a întâmplat, constata reporterii de la Gazeta de Sud.
Colegii de la Transilvania Expres lanseaza un avertisment: Mulţi dintre turiştii care străbat în excursiile lor zone precum Moieciu, Bran, Fundata sau Şercaia sunt tentaţi de ofertele comercianţilor postaţi la marginea drumului. Preţurile, deşi de cele mai multe ori piperate, nu-i descurajează pe amatorii de produse „naturale” şi „100% ecologice”, aşa că pentru vânzătorii ambulanţi orice maşină oprită în dreptul lor reprezintă bani frumoşi în buzunarele proprii. Nu de aceeaşi părere sunt reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, care atrag atenţia, ori de câte ori au ocazia, asupra acestor veritabile „capcane”. Printre cele mai cunoscute chilipiruri care atrag ca un magnet amatorii de delicatese se numără carnea de vânat. Oferită pe un ton şoptit de comercianţii de pe marginea drumului şi adusă apoi celor interesaţi cu fereală, „din spate”, carnea este în majoritatea cazurilor - de vită bătrână, care este aţoasă de felul ei, dând impresia consistenţei prezentate de cea a animalului sălbatic.