Revista presei locale 28 noiembrie
Mii de braşoveni s-au trezit fără apă şi fără căldură; „Şcoala după şcoală“; Noi sortimente de pizza- „Aoleu”, „De câţi bani ai-de criză” sau „Mini- când te disperă copilul”.
28 Noiembrie 2011, 04:19
Bulevardul Regina Elisabeta este prima stradă între mare şi Constanţa. Este strada unde îşi are adresa bătrânul Cazino şi desparte Peninsula de faleza Mării Negre. O parcurgi în zece minute, cu scurte opriri ca să admiri valurile spumoase, ori razele soarelui în ferestrele sparte ale Cazinoului. Reporterii de la Cuget Liber constata ca dincolo de frumuseţea peisajului în care se află, "bulevardul" este doar o străduţă de câteva sute de metri lungime şi nu are nicidecum strălucirea numelui pe care îl poartă. Este pavată cu trotuare ciobite, folosite pe post de locuri de parcare pentru cei din zonă sau pentru vizitatori. Şoseaua este plină de gropi, de parcă istoria s-a oprit în loc, pe vremurile când nu se inventase încă asfaltul.
Transilvania Expres semnaleaza ca mii de braşoveni s-au trezit fără apă şi fără căldură, fiindcă ceilalţi, posesori de centrale termice nu au vrut să mai plătească pentru părţile comune din imobil si au luat această decizie în Adunarea Generală. Cei mai mulţi dintre cei debranşaţi forţat sunt oameni bătrâni, bolnavi, care nu şi-au permis să apeleze la altă soluţie de încălzire. Ei le-au dat acceptul, cu ani în urmă, vecinilor să-şi monteze centrale, deci să aleagă. Acum, lor nu li s-a dat de ales.
Trei tineri, Adrian Hristescu, Ştefan Mocioacă şi Aurel Rusu, care fac parte din Organizaţia Tinerilor cu Iniţiativă (OTI) din Drăgăneşti-Olt, împreună cu voluntarii străini veniţi în localitate şi elevii de la şcolile din zona vor implementa un program pe bază de voluntariat numit „Şcoala după şcoală“. Acest program, care îşi propune o altfel de educaţie, se va desfăşura într-un cadru mai informal şi va fi fără profesori, dar se vor păstra rigorile actului educaţional. Mai citim in Gazeta de Sud ca lecţiile vor fi înlocuite de exerciţii, în urma cărora tineri elevi din ţara noastră vor deprinde diferite competenţe, şi va avea loc concomitent cu programul desfăsurat de Ministerul Educaţiei „Şcoala altfel“.
În judeţul Mehedinţi mai sunt puţini creatori populari care valorifică şi menţin vii obiceiurile şi datinile străvechi. Unul dintre aceşti meşteri populari este Oana Pârvan, care creează costume populare tradiţionale pentru marile ansambluri populare ale Olteniei, pentru artişti, dar şi pentru publicul larg. Pentru a-şi pune în practică visul, ponoreanca a accesat fonduri europene şi deja are nouă angajate. Informatia de Severin mentioneaza ca acesta va fi singurul atelier de acest fel din Mehedinţi.
Colegii de la Evenimentul regional al Moldovei au avut pofta de pizza. Un „ingenios” proprietar de pizzerie din Gura Humorului a trecut în meniu mai multe sortimente, printre care pizza „Aoleu”, pizza „De câţi bani ai-de criză”, cea a „Ţăranului venit din Italia”, pizza „La plic-dar mai scumpă” un gen de pizza împăturită, pizza „Credinciosului”, varianta de post, pizza „Mini- când te disperă copilul”, pizza „La Bomba de la noi la ţară” şi - cea mai directă în exprimare - pizza „Mănânci aici şi mori acasă”!
Ca să–l asculte pe Fuego, sau să se plimbe în carusel ori cu trenuleţele, ca să cumpere câte ceva de dragul sărbătorilor care se apropie tot mai mult, sau fie doar să se plimbe şi să arunce o privire la produsele de pe tarabe, mii de sibieni au venit în Piaţa Mare, la deschiderea oficială a celei de–a cincea ediţii a Târgului de Crăciun de la Sibiu. Din Tribuna mai aflam ca anul acesta, la Făbricuţa de Cadouri, cei mici au şi ateliere în care îşi pot testa îndemânarea la diferite îndeletniciri, de la brutărie, la ornat rame sau chiar la decorat turtă dulce.