Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale, 27 ianuarie

Articole publicate în Cuget Liber, Informaţia Zilei, Ziarul de Vrancea, Ziua de Cluj, Pandurul.

Revista presei locale, 27 ianuarie

27 Ianuarie 2010, 08:46

Facturarea individuală îngheaţă caloriferul- titreaza Gazeta de Sud. Contractele individuale care ar urma să se perfecteze între locatari şi furnizorul de căldură, adică facturarea individuală a contravalorii energiei termice livrate craiovenilor, nu înseamnă şi rezolvarea problemelor din sistemul centralizat de încălzire. De fapt, se urmăreşte mai degrabă să rezolve problema recuperării debitelor decât cea a consumului individual.


Reporterii de la Tribuna Sibiu au cautat sa raspunda la întrebarea : Unde stau de frig cei care nu au unde să stea? Adăpostul de noapte din Turnişor funcţionează non stop în aceste zile. În mod normal, programul este de la ora 19 la 7 dimineaţa, însă acum, dată fiind şi situaţia meteo, şi a cea a „oamenilor străzii”, s-a trecut la orar non-stop. Ce se oferă? În primul rând, adăpost, care înseamnă căldură. În plus, există televizor, iar la bucătărie se lucrează non stop: sandvichuri şi ceai pentru noii veniţi, care vin la fel ca programul adăpostului: non stop. Jurnalistii au preluat si cu o rugăminte din partea celor „dinăuntru”: dacă cineva poate ajuta adăpostul din Sibiu cu ceva medicamente din acestea, de uz general. Că este nevoie, iar o faptă bună nu strică nimănui.

Gerul din ultimele zile dă bătăi de cap tuturor târgujienilor însă cei mai expuşi la frigul de afară sunt cei care muncesc în aer liber. Colegii de la Pandurul au constatat ca poliţiştii comunitari care asigură paza parcurilor şi pieţelor din oraş par a fi cei mai protejaţi împotriva frigului de afară şi asta pentru că numărul acestora a fost suplimentat pentru a face orele de muncă prin rotaţie astfel încât să stea cât mai puţin timp în ger. De asemenea echipamentul de serviciu este unul călduros şi nici ceaiul fierbinte nu lipseşte din meniul zilnic. Situaţia nu este la fel de îmbucurătoare şi în cazul celor care muncesc în spălătoriile auto din oraş, aceştia fiind nevoiţi să îndure nu numai frigul ci şi apa rece pentru a spăla maşinile celor care apelează la serviciile lor. Aceştia nu au însă norocul de a primi ceai cald deşi legea prevede clar acest lucru.

Gheţuşul de pe trotuare a umplut Ortopedia cu victime- avertizeaza cotidianul constantean Cuget Liber. Gheţuşul care acoperă trotuarele municipiului Constanţa face tot mai multe victime, de la o zi la alta. Astfel, numărul celor care au ajuns la SCJU Constanţa cu mâini rupte, picioare fracturate sau luxate, după ce au alunecat pe gheaţa din faţa blocului sau în drumul spre piaţă, este din ce în ce mai mare. În ultimele şase zile au avut nevoie de asistenţă medicală, pentru astfel de traumatisme, aproape 250 de constănţeni, iar în cursul zilei de luni a fost înregistrat un număr record de pacienţi: 70!!

Administraţia comunei Maieru doreşte să dezvolte turistic Valea Anieşului, cu bani obţinuţi în baza unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, citim în Mesagerul de Bistriţa Năsăud. Profitând de această oportunitate de finanţare din fonduri structurale s-a întocmit un studiu de fezabilitate pentru asfaltarea drumului pe Valea Anieşului, într-un perimetru cu potenţial turistic unde s-au construit de case de vacanţă şi cabane.

Autoritătile nemţene vor să implementeze un program de punere în valoare a cadrului natural oferit de Valea Bicazului, prin realizarea unor lucări de dezvoltare a infrastructurii turistice în zona Cheile Bicazului. Monitorul de Neamţ şi Roman scrie că un program de punere în valoare a cadrului natural oferit de Valea Bicazului vizează reamenajarea punctelor de vînzare a produselor de artizanat, înfiintarea unui punct de informare turistică, realizarea unor locuri de parcare si a iluminatului public.

Intrarea în vigoare a noului Ordin al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a produs înjumătăţirea numărului de instructori auto independenţi din judeţ, aflăm din Informaţia Zilei Satu Mare. Dacă jumătate din instructori au aderat la şcolile de şoferi existente în judeţ, cealaltă jumătate a renunţat la practicarea meseriei..

Ziarul de Vrancea încearcă să facă lumina: Oraşul Panciu este în bezna, începind cu 15 ianuarie, întrucât Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice (AFEE) Focşani a întrerupt alimentarea cu energie electrică a oraşului, din cauza datoriilor istorice, neachitate de Primărie înca din anul 2004. Valoarea debitului era la această data de circa 1.200.000 lei (12 miliarde lei vechi).

Fabrica de Pensule şi asociaţia AltArt organizează azi o dezbatere despre arta urbană identificabilă în oraş. Manifestarea precede lansarea albumului “Pisica pătrată” aflam din Ziua de Cluj. Dezbaterea “Zi de zis: Street Art pe uliţa noastră” va porni de la exemple şi mărturii ale invitaţilor pentru a discuta despre arta în spaţiul public, mesaje conţinute de street art, provocările situării artei într-un context social şi va încerca să definească arta de pe străzile din România”, spun organizatorii.

Recenta donaţie făcută din partea unei şcoli ploieştene a readus în actualitate existenţa aşezământului social de la Valea Plopului de care se ocupă preotul Nicolae Tanase. Ziarul de Prahova scrie că două profesoare de limba româna de la Şcoala "George Emil Palade" din Ploieşti, Petruţa Stănescu şi Liliana Mihăilă, alaturi de un reprezentant al Comitetului de parinţi, au facut o mică donaţie celor peste 300 de copii aflaţi în îngrijire la centrul amintit. Donaţia a constat în alimente de baza precum: ulei, zahăr, faina, dar şi dulciuri, jucării, caiete şi câteva articole de îmbrăcăminte. În satele Valea Plopului si Valea Screzii (zona Vălenii de Munte), aşezăminte de plasament familial conduse de preotul Nicolae Tănase. Copii abadonaţi, orfani sau ai străzii îşi pot găsi acolo un adapost. Asociaţia oferă, de asemenea, şi o masă caldă pe zi copiilor din sat şi din împrejurimi, cu ajutorul oamenilor din sat sau cu spijinul parohiilor învecinate.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:47

Armata României, ambasadorul nostru în lume

De Ziua Armatei, vorbim despre militarii români care luptă la peste 4000 de kilometri de casă.

Armata României, ambasadorul nostru în lume
Rămân fără apă din cauza datoriilor
România, devreme 25 Octombrie 2013, 11:41

Rămân fără apă din cauza datoriilor

Se întâmplă şi la Petroșani, unde societatea care furnizează apă a dat în judecată asociația de proprietari, pentru o datorie...

Rămân fără apă din cauza datoriilor
La şcoală, prin pădure
România, devreme 23 Octombrie 2013, 10:33

La şcoală, prin pădure

Între 2 şi 12 kilometri trebuie să parcurgă pe jos, prin pădure sau poteci, elevii din clasele I-VIII din localităţile...

La şcoală, prin pădure
Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
România, devreme 22 Octombrie 2013, 10:55

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii

Medicii recunosc faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui dotările bat recordul de "vârstă" în materie de...

Cabinete stomatologice cu dotări mai în vârstă decât pacienţii
Sobe cu lemne la bloc
România, devreme 21 Octombrie 2013, 13:10

Sobe cu lemne la bloc

Localnicii din cele cateva blocuri din Însurăţei se încălzesc fiecare după cum poate, fie cu ajutorul sobelor pe lemne, fie...

Sobe cu lemne la bloc
''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
România, devreme 12 August 2013, 22:45

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''

Psihoterapia canina

''150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă''
Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
România, devreme 08 August 2013, 14:55

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?

Șacalul este un mamifer carnivor sălbatic asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, care trăiește în nordul Africii, în...

Şi totuşi, sunt şacali în nord-vestul ţării sau nu ?
Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia
România, devreme 07 August 2013, 14:10

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia

Peste 20.000 de orădeni nu şi-au plătit impozitele, dar primăria oraşului a găsit metoda eficienta: să trimită o maşină...

Nu plăteşti datoriile către stat, vine Fiscul şi le ia