Revista presei locale - 24 septembrie
Articole publicate în Tribuna Sibiu, Transilvania Expres, Gazeta de Sud, Evenimentul regional al Moldovei, Ziua de Cluj, Servus Hunedoara.
24 Septembrie 2010, 08:10
Locuitorii municipiului Hunedoara sunt invitaţi să participe astăzi şi mâine la acţiunea de colectare a deşeurilor demarată de Asociaţia Română pentru Reciclare „RoRec”. Astfel, pentru hunedorenii care doresc să îşi debaraseze locuinţele de aparatura electrică sau electronică nefuncţională sau veche, organizatorii pun la dispoziţie două puncte de colectare provizorii. Din Servus Hunedoara mai aflăm că în campania derulata sub sloganul: „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” mai sunt antrenate si localitatile Boş, Groş, Hăşdat, Peştişu Mare, Răcăştie şi Zlaşti.
Peste 100 de vârstnici au primit ieri pachete şi o masă cu prilejul Zilei Mondiale a Curăţeniei, din fonduri rezultate în urma reciclării gunoaielor din Cluj-Napoca. Este vorba despre o iniţiativă a unei companii, care a dorit să îi convingă pe clujeni că toată lumea trebuie să facă eforturi pentru colectarea selectivă a deşeurilor, cititm în Ziua.
Lucrările de reabilitare a celor 22 de kilometri ai DJ 561 Craiova - Segarcea au fost finalizate după şase ani de aşteptare şi doi ani şi jumătate de muncă, anunţă Gazeta de Sud. Cei 22 de kilometri dintre cele două oraşe vor putea fi parcurşi în aproximativ 20 de minute, ceea ce ar putea atrage după sine o dezvoltare semnificativă a zonei. Pana acum s-a observat cresterea preturilor locuintelor din zona: dacă înainte casele se vindeau cu aproximativ 5.000 de euro, acum se cere de câteva ori mai mult.
Finalul de săptămână va aduce la Braşov a doua ediţie a „Kronstadt Classic Rally”, un eveniment dedicat piloţilor, dar şi tuturor susţinătorilor mişcării old-timer. La competiţie vor participa deţinătorii de maşini de epocă. Un prim traseu va fi pe ruta Bran-Braşov, iar sâmbătă, după o etapă la Prejmer, maşinile vor fi expuse în Piaţa Sfatului, informează Transilvania Expres.
Atentie! Ciupercile ar putea fi ultima masă!- avertizarea este publicată în ediţia din această dimineaţa a Monitorului. Mai confruntaţi ca niciodată cu cazuri de intoxicaţii acute cu ciuperci, medicii nemţeni trag un semnal de alarmă, sfătuindu-i pe oameni să nu consume bureţi pentru că îsi asumă foarte multe riscuri. Avalanşa de solicitări de ajutor şi internări a celor care au intoxicaţii acute cu ciuperci a început de la finele săptămînii trecute, cînd la Spitalul de Urgenţă Judeţean au trecut zilnic până la opt persoane.
Daca nu vreţi să renuntaţi la ciuperci şi vreţi să fiţi în siguranţă, daţi curs invitaţiei din Evenimentul regional al Moldovei: Pofticioşii amatori de bunătăţi pregătite din ciuperci de pădure vor fi răsfăţaţi sâmbătă, la Festivalul Hribului din comuna suceveană Vama. Gazdele vor oferi inclusiv o masă câmpenească pentru 500 de persoane, iar degustătorii vor fi serviţi cu borş de gălbiori şi ciulama de hribi, pregătită după canoanele gospodinelor bucovinence.
Mocăniţa circulă iar. Se întâmplă sâmbâtă, ora 11, la Agnita (gara veche), pentru a sărbători cei o sută de ani de când mocăniţa a început să circule pe ruta Sibiu-Agnita. Evenimentul nu ar trebui ratat mai ales că de ani buni mocăniţa e scumpă la vedere. Mocăniţa va scoate aburi din nou, în cadrul ultimului brunch din acest an, organizat de Institutul European pentru Itinerarii Culturale. Tribuna Sibiu mai scrie că artistul Saşa-Liviu Stoianovici din Timişoara va amenaja într-un vagon de mocăniţă o bucătărie din care nu vor lipsi nici bucăţile de slănină agăţate de tavan şi nici obiectele casnice şi tacâmurile. În cel de-al doilea vagon vom întâlni o maşină de fum şi, printre rotocoale, vom viziona o proiecţie video. În consecinţă, urmaţi îndemnul organizatorilor: grăbiţi-vă să prindeţi mocăniţa că trece repede, cu „iuţeala maximă” de 10 km pe oră!