Revista presei locale 23 noiembrie
After-school gratuit pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate; O biserică de lemn monument istoric, ce datează din secolul XVII a fost salvată de la dispariţie.
23 Noiembrie 2010, 04:46
Direcţia Silvică Sibiu continuă să se afle în topul celor mai mari ofertanţi de brazi de Crăciun din ţară. Pentru Crăciunul 2010, Direcţia Silvică Sibiu a pus la dispoziţia sibienilor şi a solicitanţilor din ţară 8.800 de brazi şi molizi, fata de peste 17.000 acum doi ani. Preţurile variază între 25 şi 38 lei pentru brazii între 1–3 m. Primele recoltări se vor face după data de 2 decembrie, iar primele livrări către populaţia Sibiului vor fi făcute în 7 decembrie, anunţă Tribuna.
Reporterii de la Informaţia Zilei Satu Mare au mers ieri prin pieţele din oraş. Comercianţii profită acum de vremea frumoasa, care le permite totuşi să îşi expună marfa, şi se gândesc cu spaima la ziua în care vor veni zapezile şi se vor chinui cât e ziua de lungă să îşi ferească marfa de îngheţ. Cei mai multi vânzători au acelaşi sortiment de marfă la mai multe preţuri, tocmai pentru a reuşi să vândă cât mai mult, în condiţiile în care majoritatea se plâng de faptul că vânzarile merg prost.
Nici “Afacerea” cu meditaţiile nu mai merge ca altădată, constată Ziarul de Vrancea. Unii profesori au scăzut drastic preţurile, în timp ce alţii oferă lecţii gratuite. Preţurile meditaţiilor sunt cuprinse între 10 şi 60 de lei ora, în funcţie de materie şi dificultate. În ceea ce priveşte declararea veniturilor la Direcţia de Finanţe, profesorii nu se înghesuie la plătit impozit.
Studenţii care au fost repartizaţi în căminele din complexul Hasdeu din Cluj spun că în ultima perioadă câinii fără stăpân s-a înmulţit peste măsură şi că sunt atacaţi când se întorc seara acasă. Autorităţile dau asigurări că serviciul de ecarisaj funcţionează în parametri normali. Reprezentanţii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) declară pentru Ziua că nu au primit sesizări despre câinii din zonă, nici din partea primăriei şi nici din partea administraţiei căminelor.
After-school gratuit pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate- titrează Gazeta de Sud. Este vorba de organizarea unui program after-school, care se realizează la sediul Organizaţiei «Salvaţi Copiii» din Craiova. Iniţial, proiectul a fost iniţiat numai pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în Italia. Sunt însă primiţi în cadrul programului şi copii ai căror părinţi au plecat şi în alte ţări.
La cinci luni de la potop, o treime dintre familii sinistrate s-au mutat în noile locuinţe citim în Evenimentul regional al Moldovei. Chiar dacă iarna bate la uşă, zece familii sinistrate din comuna Pătrăuţi vor continua să locuiască până la mijlocul lunii viitoare în casele modulare. Până pe 15 decembrie cele 10 familii se vor putea muta în noile locuinţe, construite cu materiale de la Guvern. Prefectul judeţului a mai declarat că din totalul celor 154 de case, doar 39 au fost reconstruite pe vechile amplasamente. Este vorba despre locuinţele sinistraţilor din Dorneşti, localitate puternic afectată de inundaţiile din vară.
O biserică de lemn monument istoric, ce datează din secolul XVII a fost salvată de la dispariţie de locuitorii comunei Bălăneşti. Lucrările care au început în urmă cu cinci ani se apropie de final, iar lăcaşul de cult va reintra în circuitul turistic.Preotul din localitate spune că pentru a pune biserica pe picioare a fost nevoie de un efort foarte mare din partea oamenilor. Citat de cotidianul gorjean Pandurul, părintele Constantin Bălăieţ şi-a propus ca în apropierea bisericii să fie constituit un loc de meditaţie.