Leacul din natură
Există o ofertă bogată de produse realizate din soia.
19 Ianuarie 2010, 09:57
Gazeta de Sud vă prezintă : Înlocuitori vegetali pentru carne şi lactate. Cel mai cunoscut înlocuitor vegetarian este, fără îndoială, soia. Gama de preparate pe bază de soia este destul de generoasă, iar cei care doresc să experimenteze gustul unui astfel de aliment, gustos şi sănătos, au de ales între fulgi din soia, soia felii, granule sau cuburi, dar pot opta şi pentru şniţele, chiftele, crenvurşti, crochete sau chiar pateu. Condimentate cu mirodeniile potrivite, aceste produse sunt înlocuitorul ideal pentru carne. În afară de soia propriu-zisă, amatorii de produse vegetariene se declară consumatori înrăiţi de tofu. Această pastă preparată din lapte de soia fiert şi coagulat, presată în diverse forme, se foloseşte ca înlocuitor de carne în preparatele vegetale, fiind foarte bogată în proteine. Pe piaţă se comercializează mai multe tipuri de tofu, însă cei mai mulţi consumatori optează pentru tofu compact, pentru că acest produs este mai uşor de pregătit decât cel pastă.
În afară de produsele vegetale pe bază de soia, oricine are la dispoziţie o gamă extrem de bogată de legume, care mai de care mai savuroase şi mai hrănitoare. Ciupercile, ceapa, ardeii graşi, vinetele, dovleceii şi multe altele au un gust deosebit şi, spre deosebire de carne, sunt foarte sănătoase. Puteţi prepara mâncăruri numai din legume sau le puteţi combina şi cu produse vegetale, dacă doriţi un plus de aromă şi savoare.