Leacul din natură
Foarte mulţi oameni apelează la cafeină, ca sursă de energie.
07 Decembrie 2009, 09:04
Cotidianul constănţean Cuget Liber prezintă diverse surse de cafeina atât de necesară mai ales la început de săptămână. Foarte mulţi oameni apelează la cafeină, ca sursă de energie. Dar când intervine dependenţa, efectele secundare îşi fac simţite prezenţa: deshidratare, anxietate, problemele de stomac. Dacă vreţi să renunţaţi la cafea, este bine de ştiut că există cafeină în numeroase alte produse.
Cafea decofeinizată - deşi denumirea arată că produsul nu ar conţine cafeină, un studiu realizat în 2007, în cadrul căruia au fost testate 36 de feluri de cafea decofeinizată, a demonstrat contrariul.
Sucuri - cola şi alte sucuri sunt cunoscute pentru conţinutul de cafeină.
Ciocolata - fiecare bucăţică de ciocolată conţine o cantitate de stimulent, întrucât la prepararea ciocolatei sunt folosite boabe de cafea. Mai mult, unele sortimente de ciocolată conţin un adaos de cafeină, tocmai pentru a oferi energie.
Seminţe de floarea-soarelui - conţin acid folic, vitamina B6 şi vitamina E. Seminţele prelucrate ajung să conţină cafeină, taurină şi ginseng. O pungă mare de seminţe conţine echivalentul în cafeină a patru căni de cola.
Cereale de ovăz - un bol de cereale poate conţine cafeină cât o ceaşcă de cafea.