Leacul din natură
Terapia florilor este benefică în tratarea stărilor emoţionale, afirmă cercetătorii.
28 Aprilie 2010, 09:00
De exemplu, agrimonia(foto) sau turita mare este o plantã erbacee, înaltã de 30 pânã la 100 de cm, acoperitã cu perişori fini. Tulpina este dreaptã şi se terminã cu inflorescente neramificate.
Creşte prin tufişuri, în locuri uscate, atât la câmpie cât şi la munte. Are proprietãţi curative în cazul persoanelor stresate, prin redarea simţului umorului şi recãpãtarea încrederii în sine.
Persoanele care iubesc aceste flori sunt încrezãtoare în propriile forţe şi îşi pot rezolva problemele personale cu uşurinţã. Tintaura este o plantã erbacee cu flori mici şi mov, care creşte în zonele umede, la marginea pãdurilor. Ea este folositã şi în industria cosmeticã pentru combaterea mãtreţii şi a problemelor tenului. Pentru persoanele care au dificultãţi în a refuza şi nu îşi pot impune punctul de vedere, câteva rãdãcini de tintaura sunt o oazã de sãnãtate emoţionalã.
Cerato este o plantã originarã din Tibet. Ajunge la maximum 120 de cm şi se deschide în lunile august şi septembrie, iar florile sunt roşii-violet. În terapia florilor, cerato este indicatã persoanelor care nu au încredere în forţele proprii şi au nevoie în permanenţã de sfatul celor din jur.
Terapia cu cicoare este indicatã persoanelor posesive, care ştiu întotdeauna ce este mai bine pentru cei din jur. Ei se simt adesea neîndreptãţiţi, prea puţin apreciaţi şi cer devotament celor de lângã ei. Toate aceste temeri dispar prin terapia cu cicoare.