Idei de afaceri
Arte marţiale pentru copii
Articol de Daniel Neguţ, 24 Noiembrie 2011, 03:42
Mulţi părinţi vor ca, prin sport, copiii lor să devină mai dezgheţaţi, mai ordonaţi sau mai comunicativi şi să-şi facă noi prieteni. În aceste condiţii, organizarea unui club de arte marţiale pentru cei mici a devenit o afacere profitabilă, ţinând cont de faptul că şi cererea este foarte mare!
Un club de arte martiale se poate înfiinţa sub orice formă juridică. Însă, este recomandabil să funcţionaţi ca un club sportiv, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000, cu privire la asociaţii şi fundaţii.
Înfiinţarea unui club de arte marţiale este o afacere foarte avantajoasă, deoarece presupune un traseu simplu şi o investiţie relativ accesibilă: practic, trebuie doar să închiriaţi o sală de sport şi să angajaţi un antrenor bun.
În primul rând, antrenorul trebuie să fie calificat. De asemenea, este important ca el să aibă abilităţi de pedagog, de bun organizator şi să reuşească să-şi impună autoritatea.
Apoi, foarte importante sunt siguranţa şi condiţiile de pregătire oferite de un club. Potrivit regulamentelor de arte marţiale, antrenamentele trebuie să se desfăşoare pe o suprafaţă plată, acoperită cu rogojină din paie sau cu saltele, însă exerciţiile simple se pot desfăşura şi pe podelele din lemn, din sălile de sport. Pentru executarea procedeelor şi a loviturilor care presupun căderi, este însă obligatorie existenţa saltelelor!
Preţul unei saltele speciale pentru judo sau karate este cuprins între 30 şi 150 de euro. În general, saltelele reprezintă principala investiţie care se face într-o sală de antrenament bine întreţinută. Dar nu sunt de neglijat nici condiţiile igienico-sanitare existente în sala de antrenament, condiţii care, de altfel, sunt obligatorii pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare.
În alegerea unei săli potrivite pentru desfăşurarea activităţii, cea mai convenabilă soluţie este sala de sport a unei şcoli, situată undeva în cartierele mai mari sau în apropierea metroului, ori în apropierea altor mijloace de transport.
Chiria lunară - pentru o sală de antrenament cu o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi - este în jur de 2.000 lei.
Investitorul poate angaja un instructor de arte marţiale, care poate fi plătit cu un salariu de 2.500 de lei pe lună. Se mai fac investiţii în echipament, reclamă, cupe, medalii, diplome şi alte obiecte necesare desfăşurarii activităţii, care pot ajunge la 1.000 de lei lunar.
După înfiinţarea clubului, investiţia totală este, aşadar, de circa 5.500 de lei pe lună.
Însă, în cazul unui club de arte marţiale care programează trei antrenamente de câte două ore, pe săptămână, taxa medie de participare este de 120 de lei, astfel că un calcul simplu ne arată că profitul dvs. începe de la cel de-al 46-lea copil înscris în club.
Succes!