Revista presei locale 5 aprilie
Bolnavii de cancer sunt chinuiţi şi de boală şi de sistem; Peste 400 de braşoveni au fost păcăliţi cu „modelling”! Atac la laleaua pestriţă.
05 Aprilie 2011, 04:42
Chinuiţi şi de boală şi de sistem. Aşa se simt bolnavii care suferă de tumori maligne, de limfoame sau leucemii. După ce mult timp, ei îşi puteau procura tratamentul şi de la farmacia de la colţ, de la 1 aprilie, soluţiile injectabile vor putea fi achiziţionate doar prin farmaciile cu circuit închis, din cadrul spitalului. Aceasta nu e singura problemă cu care se confruntă bolnavii cu astfel de afecţiuni. Fondurile destinate judeţului Sibiu pe Programul Naţional Oncologie sunt la jumătate faţă de cele de anul trecut, deşi numărul de bolnavi creşte de la an la an, avertizează Tribuna Sibiu.
Vrâncenii se află pe primele locuri într-un top neoficial al celor mai amendaţi români pentru lipsa rovinietei. O avalanşă de amenzi neachitate ajung zilele acestea la adresele şoferilor care nu şi-au achitat taxa de drum, scrie Ziarul de Vrancea. La Secţia de Drumuri Naţionale au ajuns 800 de procese verbale pentru amenzile vrâncenilor fără rovinietă. Angajaţii Drumurilor Naţionale s-au transformat în poştaşi, fiind nevoiţi să-i înştiinţeze pe toţi amendaţii.
În judeţul “aurului negru", nu este exclus ca, în viitorul apropiat, specialiştii să anunţe că au fost descoperite noi zăcăminte de petrol. În momentul de faţă, în mai multe localităţi din Prahova se execută lucrari de prospecţiuni în vederea identificării de noi rezerve. Ziarul Prahova mai scrie că dacă judeţul stă sau nu pe noi zăcăminte de petrol, se va afla peste cel mult doi ani, având în vedere că probele prelevate necesită o perioadă de timp mai îndelungată pentru analize, care se vor efectua în străinătate.
Odată cu începerea sezonului cald, clujenii au luat cu asalt pădurea Hoia şi Făgetul. Numai că până să facă grătarele, au "servit" o porţie de nervi din cauza gropilor imense prin care au fost nevoiţi să treacă cu maşinile. Dovada şocului pe care îl resimt autoturismele au văzut-o reporterii de la Ziua de Cluj pe gardul unei gospodării din Făget, unde proprietarul a expus zecile de capace de roţi căzute pe drum.
Peste 400 de braşoveni au fost păcăliţi cu „modelling”! – titrează Transilvania Expres. Cei care au fost acostaţi pe stradă de reprezentanţii unei firme de modelling ce le promiteau o carieră în domeniu, în schimbul câtorva minute de atenţie, intraseră, în fapt, în vizorul unor şarlatani. Printre altele, comisarii de la Protectia Consumatorului au aflat că 462 de cetăţeni au picat în plasa întinsă de escroci, crezând că, prin plata a 70 de lei, ca taxă de înscriere în baza de date a firmei, vor avea şansa să fie chemaţi la selecţii, cunoscute sub termenul de „casting”, pentru diferite reclame. În realitate, şansele ca oamenii să fie solicitaţi cu adevărat la castinguri erau nule.
Din cotidianul constănţean Cuget Liber aflăm cum putem proteja delfinii. Organizaţia nonguvernamentală Mare Nostrum a lansat două ghiduri cu informaţii privind populaţiile de delfini din Marea Neagră. Cele două ghiduri se adresează comunităţii pescarilor, elevilor din reţeaua de voluntari şi comunităţii locale.
Colegii de la Gazeta de Sud trag un semnal de alarmă: Laleaua pestriţă, numită în popor „floare de şah“, este o plantă rară, pe cale de dispariţie şi care se găseşte în puţine locuri din ţara noastră, fiind declarată monument al naturii. În Gorj, ea creşte doar într-o pădure mlăştinoasă din apropierea municipiului Târgu Jiu, Pădurea Mărgăritarului. Din păcate, există persoane care jefuiesc natura şi o vandalizează. Unii dintre ei sunt gorjeni, alţii vin chiar de la Petroşani şi culeg în plase mari de rafie, uneori cu bulbi cu tot, lalelele ce cresc în Pădurea Mărgăritarului.