Revista presei locale 28 iunie
Peisajul falezelor din Eforie Sud a fost schimbat;Orasul-statiune Slanic continua sa n-aiba spital; Primăriile din Vrancea se văd obligate să se autoamendeze.
28 Iunie 2011, 03:42
Primăriile din Vrancea se văd obligate să se autoamendeze cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei, începând cu 15 iulie, şi asta pentru că bugetele locale nu suportă cheltuiala cu asigurările obligatorii pentru locuinţele săracilor sau a locuinţele pe care le au în proprietate. Monitorul de Vrancea da si un exemlu: în localitatea Slobozia Bradului există patru apartamente, proprietatea primăriei, şi 300 de dosare ale persoanelor care primesc venitul minim garantat. Astfel, Primăria Slobozia Bradului trebuie să plătească până la 15 iulie suma de 6.080 de euro în contul asigurătorilor împotriva dezastrelor. Legea obligă, dar primăria nu are banii necesari. Ba mai mult, nici măcar salariile angajaţilor din administraţia publică locală nu sunt asigurate.
Orasul-statiune Slanic continua sa n-aiba spital- titreaza Ziarul Prahova. La doua saptamani dupa ce sectia exterioara din Slanic a Spitalului Orasenesc Valenii de Munte a fost inchisa, nu s-a gasit deocamdata nicio solutie pentru ca populatia din zona si turistii sa beneficieze de asistenta medicala permanenta.
Vântul puternic din ultimele zile a cauzat ieri o nouă poluare cu cenuşă în zona oraşului Rovinari, praful provenind de la depozitul Cican Beterega al Complexului Energetic Rovinari, care este în curs de închidere. Unitatea a luat măsurile care se impun în această situaţie încă de acum trei zile, dar, din cauza vântului puternic, instalaţiile de umectare nu fac faţă cantităţii de cenuşă, semnaleaza Gazeta de Sud.
Peisajul falezelor din Eforie Sud a fost schimbat semnificativ în ultimul an. Din cauza alunecărilor de teren s-au pierdut metri întregi de taluz, iar plaja a fost lărgită, dar cu porţiuni cu pământ şi nu cu nisip. Locuitorii din zonă au stat luni la rând cu frica în sân că pământul le va înghiţi şi gospodăriile. Acum, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral susţine că fale-zele au fost stabilizate şi că pot în sfârşit respira uşuraţi. Lucrările sunt încă departe de a se fi terminat, dar se pare că au fost stopate alunecările de teren, citim in cotidianul constantean Cuget Liber.
Într-un sat micuţ şi destul de modest din cea mai săracă comună a judeţului Mehedinţi, comuna Pădina Mare, o biserică construită în urmă cu un secol, înfruntă timpul şi încă îşi mai primeşte credincioşii în condiţii bune. Biserica din satul Slaşoma are, însă, o nevoie disperată de reparaţii. Costrucţia este destul de solidă, iar turlele se încăpăţânează să rămână semeţ îndreptate către cer. Basoreliefurile de pe coloanele exterioare s-au păstrat şi ele în toată splendoarea. Singura problemă este aceea că infiltraţiile din acoperişul şubred au măcinat pe alocuri plafonul, constata reporterii de la Informatia de Severin.
Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a fost radiografiată recent în prestigioasele reviste străine de specialitate Variety şi Screen International, anunta Ziua de Cluj. Articolul din Variety notează că festivalul de film găzduit de Cluj şi Sibiu a pătruns în cartierul Mănăştur şi că publicul are acces, prin intermediul festivalului, la filme românesti; în total, la filmele în aer liber au participat aproximativ 19.000 de spectatori.
Tronsonul de linie ferată Suceava - Cacica - Păltinoasa va fi dat în folosinţă până la mijlocul lunii iulie 2011, informeaza Evenimentul regional al Moldovei. În momentul de faţă se fac lucrările de refacere a porţiunilor de cale ferată care au fost distruse în urma inundaţiilor din vara anului trecut. Atunci torenţii au distrus linia ferată în două puncte, la Soloneţ şi la Todireşti.