Revista presei locale 28 ianuarie
Femeile închise la Gherla, trimise la abator; DJ 643 nu a cunoscut asfaltul; "Cursa Trăsniţilor”.
28 Ianuarie 2011, 04:19
Primaria Focşani este târâtă în justiţie pentru maidanele dintre blocuri, semnalează Ziarul de Vrancea. Municipalitatea este parte în 175 de dosare la Legea 10/2001, pentru retrocedarea fostelor proprietăţi confiscate de comunişti. Moştenitorii cer suprafeţe de teren pe care între timp s-au construit blocuri, s-au făcut parcuri sau străzi. Într-unul dintre cazuri, moştenitorii foştilor proprietari revendică un teren între blocuri, teren străbătut de reţele şi pe care, în mod normal, nu s-ar putea construi.
Târgujienii au luat ieri cu asalt magazinul situat la subsolul Finanţelor Publice Gorj pentru a-şi achiziţiona un costum complet de schi la un preţ accesibil fiecărui buzunar. Echipamentele au fost confiscate de organele de poliţie de la un agent economic din judeţ şi deşi nu sunt echipamente noi, oamenii s-au grăbit să prindă unul pe măsură. Dintre mărfurile confiscate nu au lipsit nici telefoanele mobile, dar nici articolele de vestimentaţie, citim în cotidianulPandurul.
Ziarul Cuget Liber scrie despre demersurile disperate pentru salvarea Bibliotecii Judeţene Constanţa. Ca şi în cazul altor instituţii de cultură din oraş, Biblioteca Judeţeană a avut de suferit de pe urma întârzierilor salariale, angajaţii primindu-şi salariile pe octombrie şi noiembrie abia în ultima lună a anului. Pe luna decembrie însă ei nu au fost remuneraţi deocamdată, aşa cum a spus bibliotecarul Ionel Alexe, cel care, în urmă cu câteva săptămâni, a avut curajul de a face un apel public prin care trăgea un semnal de alarmă referitor la starea Bibliotecii Judeţene.
Femeile închise la Gherla, trimise la abator- titrează Ziua de Cluj. Ministerul Justiţiei renunţă la o investiţie de câteva milioane de lei transformând închisoarea de femei din Cluj în birouri pentru Curtea de Apel.Înfiinţată în 2002, vechea clădire a beneficiat de investiţii masive pentru securizarea sectoarelor de deţinere pentru femeile condamnate şi pentru minorii delincvenţi arestaţi preventiv. Printre noile adrese vehiculate se numără fostul abator din Gherla, dar şi fosta unitate militară din Floreşti.
Citim în Observatorul arădean că prima expoziţie din acest an a artistei Aurelia Bobocel – „Pictez pentru tine” s-a bucurat de un număr impresionant de vizitatori. Expoziţia, deschisă în foaierul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” are un scop umanitar - ajutarea unor copii nevăzători, să zărească, prin intermediul unor aparate speciale, lumina zilei. Aurelia Bobocel a făcut de-a lungul anilor eforturi enorme pentru a-şi ajuta semenii. Acum, pentru a-i ajuta pe micuţii nevăzători a scos la vânzare unele dintre cele mai valoroase lucrări ale sale, inclusiv pictura „Cina cea de taină” cu care a intrat în Cartea Recordurilor.
Evenimentul regional al Moldovei scrie că sute de asistaţi social şi şomeri se îngrămădesc în aceste zile la o coadă imensă la Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă (ALOFM) din Bârlad, producând dezordine şi degringoladă, fiind necesară intervenţia a zeci de poliţişti şi jandarmi. Ieri, 21 de oameni ai legii au încercat ţină în frâu circa 500 de asistaţi social veniţi din satele arondate municipiului Bârlad, iar pentru unul dintre ei a fost solicitatăambulanţa, în urma unei crize de spasmofilie. Scenariul se va repeta lunar deoarece pentru plata ajutorului social, asistaţii trebuie să prezinte lunar adeverinţă de la ALOFM Bârlad că sunt în căutarea unui loc de muncă.
Reporterii de la Gazeta de Sud au încercat sa parcurgă drumul iadului- un drum judeţean în frumosul ţinut al judeţului Dolj. Născut din autorităţi administrative iubitoare de pământ, drumul nu a cunoscut vreodată gustul asfaltului.DJ 643 este numele unei limbi de pământ de câţiva kilometri ce străbate comuna Murgaşi şi se opreşte în inima pădurii. Oamenii ies din curţi încălţaţi cu cizme de cauciuc până la genunchi, îşi fac cruce şi iau la pas poteca numită pompos drum judeţean. Calvarul călătorului prin ţinutul Murgaşiului începe în punctul Balota de Jos, la kilometrul 33, şi sfârşeşte undeva pe la kilometrul 44 spre Veleşti. Aproape 11.000 de metri în care pământul tăiat sacadat îţi răvăşeşte măruntaiele. Îţi vine să te întorci, să o iei la pas, orice numai să scapi de zgâlţâială şi de senzaţia de greaţă. Ce se va întâmpla- reabilitarea acelei porţiuni de drum este greu de realizat, întrucât drumul se înfundă în pădure, deci prezintă o importanţă mică spre deloc pentru traficul rutier. Dar, speranţa moare ultima.
Cine nu se descurcă prin noroaie poate încerca pârtia: Sâmbătă, pe Pârtia Bradul, „Cursa Trăsniţilor”, ediţia de iarnă, se anunţă a fi un eveniment de neratat. Clubul Rotary Citadel Braşov a stabilit fondul de premii pentru concurenţii care doresc să se distreze, dar şi să câştige, în acelaşi timp, premii importante. Pentru cei care nu au reuşit să-şi facă o sanie, există alte concursuri, cu alte premii atractive: „Miss Cursa Trăsniţilor”, karaoke. „Spectatorii cu cameră foto sunt invitaţi să facă «Cea mai trăsnită fotografie», pe care trebuie să o încarce pe reţeaua de socializare Facebook. La sfârşitul primei săptămâni după cursă, fotografia cu cele mai multe voturi va primi un premiu surpriză”, spun organizatorii citaţi de Transilvania Expres.