Revista presei locale 23 mai
Refugiu pentru caii sălbatici din Deltă; Noul mitropolit al Clujului vrea să facă lumină în groapa comună de la Aiud; Focşănenii au cel mai vizitat târg de maşini din regiune.
23 Mai 2011, 04:15
Obiectiv Vocea Brăilei publică imagini de coşmar având în centrul lor caii sălbatici din Deltă. De câteva zile, România stă cu sufletul la gură, aşteptând o soluţionare a problemei cailor din Pădurea Letea, aflaţi în pericolul de-a fi masacraţi. Până să se mobilizeze autorităţile publice, a intervenit rapid un om care nu a putut sta impasibil în faţa barbariei dezlănţuite. Mai exact, Marlena Terlemes a pus la dispoziţie ferma sa proprietate privată, situată în Urleasca, recunoscută, ca poziţie, drept Ferma 8 Urleasca. Un rol extrem de important l-au avut şi voluntarii Asociaţiei "Vier Pfoten". Odată aduşi caii în ferma Marlenei Terlemes, au început apelurile pentru materiale medicale ce erau necesare de urgenţă. Medicul Florin Mlaghin n-a pierdut nicio secundă şi a început să coasă rănile deschise ale cailor; în acest moment, în ferma Marlenei Terlemes mai sunt 52 de cai.
Noul mitropolit al Clujului vrea să facă lumină în groapa comună de la Aiud: istoricii şi clerul dispută de mai mulţi ani adevărul despre osemintele descoperite în apropierea Penitenciarului Aiud, în care se presupune că erau aruncate trupurile deţinuţilor politici. Din Ziua de Cluj mai aflăm că săpăturile în Cimitirul Robilor din Aiud vor demara la începutul lunii iunie. Actualmente, oasele descoperite în Râpa Robilor au reputaţia unor moaşte sfinte care atrag lunar sute de pelerini.
Un francez de 62 de ani, din oraşul Fenouillet, a străbătut 2.400 de kilometri cu bicicleta, pe şoselele Europei, pentru a-i ajuta pe copiii orfani din municipiul Orăştie. Preşedinte al Asociaţiei ‘Parrains d’Orastie’, Germain Gallo a plecat din Fenouillet pe 7 mai şi aproape în fiecare zi a parcurs câte 180 de kilometri. „ Şi eu am fost orfan şi de aceea doresc să fac tot ceea ce pot pentru aceşti copii. Vreau să strâng fonduri pentru a oferi Primăriei Orăştie un microbuz cu 23 de locuri şi să amenajăm spaţii de joacă pentru copiii din casele familiale. » a declarat Germain Gallo pentru Servus Hunedoara.
Cu gândul la turişti, cotidianul constănţean Cuget Liber scrie despre porţiunea dintre Eforie Nord şi Eforie Sud care este probabil una dintre cele mai frumoase din ţara noastră. Este o limbă de pământ între mare şi lac. Deoparte se văd valurile mării, de cealaltă lacul Techirghiol. Zona este binecuvântată şi cu o bucată de plajă. Însă o mare parte a plajei este acoperită cu ruine, construcţii abandonate şi fostele clădiri ale băilor reci, din care au mai rămas doar nişte ziduri rupte.
Turiştii care vor veni sezonul acesta la Săcelu vor întâmpina la intrarea în staţiune, ca şi anul trecut, o taxă de 10 lei pentru fiecare autoturism. Măsura a fost la vremea respectivă grav disputată însă primarul a vrut cu orice preţ să rămână în picioare şi vara aceasta. Taxa de staţiune va intra în vigoare la 1 iunie, informează Pandurul.
Într-un pasaj din Braşov trecătorii pot asculta muzica interpretată de Ştefan şi Ovidiu, doi dintre „Trubadurii din Transilvania”. Locul ales pentru prestaţiile artistice pare a fi impropriu, însă, după cum le-au spus cântăreţii celor de la Transilvania Expres, acustica este ideală pentru muzica lor, interpretată la chitară şi mandolină. Tinerii spun că în anii ’90 erau în jur de 50 de „trubaduri din Transilvania”. Acum au mai rămas în jur de 20, unii la Bucureşti, alţii stabiliţi în Braşov.
Focşănenii se pot mândri cu cel mai vizitat târg de maşini din regiune. Ieri dimineaţă, în târgul din Cartierul Obor erau prezenţi proprietari de maşini scoase la vânzare din judeţele vecine ca Buzău, Galaţi, Brăila şi chiar Bacău. În total, conform Administraţiei Pieţelor, la vânzare au fost aduse aproximativ 450 de maşini dintre care 55 de maşini au ieşit la probă în oraş. Târgul din Focşani este unul dintre cele mai scumpe târguri din ţară. Reporterii de la Monitorul de Vrancea au prospectat piaţa: Daciile mai vechi erau mai puţin interesante şi la preţuri mult mai mici. Trecătorii nu se înghesuiau, iar cele mai multe maşini vândute tot cele autohtone au rămas.
Săptămâna aceasta nemţenii care doresc să îşi găsească un loc de muncă mai bun pot afla cum pot face acest lucru de la specialişti din Regatul Unit. Informaţiile şi recomandările vor fi oferite de lectori englezi în cadrul unui “ Training în mecanisme pentru schimbarea locului de muncă”. Cursul este conceput pentru salariaţi pentru a le oferi posibilităţi de dezvoltare personală, pentru a-i ajuta să îşi descopere calităţile de leader şi să îşi pună în practică abilitaţile de comunicare, îi încurajează Evenimentul pe doritori.