Revista presei locale 23 februarie
Ciobanii sunt mai rari decât medicii veterinari; Leii stau lângă sobă; Cinci măicuţe şi un călugăr s-au întors la liceu.
23 Februarie 2011, 04:53
Ciobanii sunt mai rari decât medicii veterinari, constată colegii de la Evenimentul regional al Moldovei. Salariul unui cioban este mai mare decât cel al unui medic veterinar angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava. Concret, un cioban poate câştiga lunar 1.000 de lei, în timp ce leafa unui medic veterinar ajunge la 700 de lei. Chiar şi în aceste condiţii, ciobanii sunt greu de găsit. Preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine „Mioriţa”, Ioan Chihaia, a declarat că are nevoie urgentă să angajeze un cioban, însă nu găseşte o persoană dispusă să accepte postul.
Timp de patru zile Focşaniul va fi capitala tinerilor, informează Ziarul de Vrancea. De mâine se vor strânge reprezentanţii Consiliilor Judeţene ale Elevilor în urbea de pe Milcov. Conferinţa Interregională va gazdui 60 de elevi şi 20 de cadre didactice din 15 judeţe.
Citim în ziarul constănţean Cuget Liber că specialiştii Inspectoratului Judeţean de Construcţii Constanţa au efectuat un control în comuna Crucea. Localnicii au sesizat afectarea imobilelor aflate în imediata vecinătate a drumului naţional, după devierea traficului greu prin comună, ca urmare a demarării reparaţiilor capitale la podul de la Cernavodă. Inspectorii au constatat fisuri în pereţii interiori şi exteriori ai Căminului Cultural, grădiniţei şi bisericii din localitate, dar şi la câteva locuinţe particulare.
Informaţia de Severin îi avertizează pe şoferi că în Clisura Dunării va fi zăpadă până sâmbătă. Drumarii se aşteaptă la alunecări de teren după ce zăpada abundentă care s-a aşternut pe versantul muntos va începe să se topească. Clisura Dunării, în special sectorul de drum între kilometri 19 – 60 (localităţile Dubova – Berzeasca), întotdeauna a ridicat mari probleme drumarilor din cauza alunecărilor de teren.
În 2011, pieţele municipiului Craiova vor fi mai frumoase, dotate cu toalete moderne, ventilaţie, camere de luat vederi şi alarme antiefracţie. Sistemele de alarmă ar trebui să apere halele în care se vând produsele preambalate, aflăm din Gazeta de Sud.
Chiar daca inca nu s-a incheiat criza financiara, autoritatile locale din orasul Baicoi au planuit, pentru acest an, cheltuirea unui miliard de lei vechi pentru organizarea "Zilelor Orasului". Si in anul 2010, cand aproape toate autoritatile locale renuntasera la cheltuirea banilor publici pentru chefuri pe plan local, Primaria Baicoi a alocat tot un miliard de lei vechi pentru doua zile de sarbatorire a localitatii, la inceputul lunii iunie, scrie Ziarul Prahova.
Transilvania Expres anunţă o viitoare destinaţie turistică, Primăria Braşov şi cea din Săcele intenţionând să realizeze o staţiune în zona Muntele Cailor. Aici, municipalitatea braşoveană deţine mai multe suprafeţe de teren. Proiectul prevede amenajarea a 120 km de pârtii, a 21 de instalaţii pe cablu şi a aproximativ 300.000 mp construiţi. Intenţia este ca staţiunea să fie destinată atât sporturilor de iarnă, cât şi celor de vară.
Cinci măicuţe şi un călugăr învaţă cot la cot cu elevii Liceului Teologic din municipiul Târgu-Jiu. Deşi au trecut de mult de vârsta de licean, aceştia vor să-şi termine studiile. Elevii i-au primit foarte bine pe slujitorii lui Dumnezeu, iar profesorii nu fac nicio diferenţă între ei şi ceilalţi liceeni, citim în cotidianul gorjean Pandurul.
Reporterii de la Obiectiv Vocea Brăilei vizitat Grădina Zoologică. Iarna aceasta este printre cele mai aspre din ultimii ani, însă felinele de la Zoo Brăila fac faţă cu brio frigului prelungit, deşi sunt "proiectate" să vieţuiască într-un climat exclusiv tropical. Secretul adaptării lor stă în sobele din adăposturi, pe care îngrijitorii le încing zilnic, cu câteva roabe de lemne. În ciuda frigului, atât leii cât şi tigrii părăsesc din când în când încăperile unde li se face foc în sobă, pentru se dezmorţi un pic plimbându-se în ţarcurile lor, apoi intră din nou la căldură.