Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei locale 18 iulie

Viitoarea centrală nucleară in judeţul Hunedoara? Aerosoli naturali la Ocna Sibiului; UM Sadu, „dotată“ cu scorpioni şi vipere.

Revista presei locale 18 iulie

18 Iulie 2011, 03:59

Patru localităţi din judeţul Hunedoara, majoritatea pe Valea Mureşului, figurează pe o hartă cu potenţiale sedii pentru viitoarea centrală nucleară ce ar urma să se construiască în România până în anul 2025. Este vorba despre localităţile Cristur, Sântandrei, Brănişca şi Mărtineşti, potrivit hărţii ţinută secretă până de curând şi făcută publică de activiştii organizaţiei neguvernamentale „Greenpeace România”, care au reuşit desecretizarea ei doar în urma unui demers în instanţă, aflăm din Servus Hunedoara.

Monitorul de Vrancea scrie că locuitorii comunei Popeşti vor circula pe drumuri asfaltate în această toamnă. Comuna Popeşti era ultima localitate din judeţ care nu avea nici măcar un kilometru de asfalt. Vor fi asfaltaţi 2,8 kilometri de drum, începând de la intrarea prin E 85 până în centrul comunei, trecând pe la toate instituţiile din localitate.

Lucrările la pasajul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au creat, în ultima perioadă, o mulţime de probleme şoferilor care trec prin zonă. Pentru fluidizarea traficului rutier s-a decis ca, la final de săptămână, circulaţia pe acest tronson să se desfăşoare după un anumit program. Astfel, în zilele de vineri şi sâmbătă, traficul se va desfăşura pe două benzi pe sensul de urcare Bucureşti-Braşov iar în zilele de duminică şi luni traficul se va desfăşura pe două benzi pe sensul de coborâre Braşov-Bucureşti. Această măsură va fi în vigoare până la finalizarea lucrărilor din zonă, citim în Telegraful de Prahova.

Tribuna Sibiu informează că trei arteziene vin în sprijinul celor care doresc să facă o cură de aerosoli naturali, la ştrandul de la Ocna Sibiului (la Motanu). Dacă luciul bazinelor a fost salinizat astfel încât cantitatea de sare este de 200 - 300 grame sare/ litru de apă, apa extrasă de la 25 metri adâncime şi pompată prin arteziene are o salinitate de 400 g sare/l. În aceste condiţii, cei interesaţi să facă aerosoli naturali (sunt binecunoascute acţiunile terapeutice ale acestei proceduri) pot îmbina utilul cu plăcutul.

UM Sadu, „dotată“ cu scorpioni şi vipere- titrează cotidianul gorjean Pandurul. În urmă cu aproximativ o lună, o angajată a Uzinei Mecanice Sadu (UM) a tras o sperietură zdravănă după ce era să atacată de un scorpion. După incidental cu angajata, conducerea unităţii a luat măsuri şi a efectuat o deratizare completă cu ajutorul unei firme specializată în domeniu. O altă problemă majoră o reprezintă viperele, care îşi fac simţită prezenţa în zona Uzinei în perioada verii. Conducerea Uzinei Mecanice Sadu a achiziţionat vaccinul necesar, însă nu a fost nevoie să îl folosească, cel puţin până în prezent.

Obiectiv Vocea Brăilei prezintă un medic veterinar care şi-a descoperit pasiunea grădinăritului a reuşit să-şi transforme curtea într-un adevărat corn al abundenţei, deşi pe lângă casă are mai mult beton decât pământ. Soluţia a venit sub forma unor ghivece de plastic de mari dimensiuni. Doctorul Victor Popescu are acum în curte o boltă de toată frumuseţea care nu-i va oferi struguri, cum se întâmplă de obicei, ci roşii la discreţie, multe şi - foarte important - naturale sută la sută.

Evenimentul regional al Moldovei îşi poartă cititorii în pelerinaj. Schitul de maici de pe Muntele Măgura Ocnei atrage pelerini din întreaga ţară cu slujbele speciale şi istoria zbuciumată. Legenda spune că, în urmă cu mai bine de 50 de ani, maicile au auzit un suspin în dreptul icoanei Maicii Domnului. Aceasta a dispărut, dar oamenii se roagă pentru ca „Icoana Zburătoare“ să reapară. Drumul până la mănăstirea de pe Muntele Măgura, aflată la 3 kilometri de şoseaua principală, este unul şerpuit şi le oferă credincioşilor un peisaj de vis. Odată ajunşi în curtea schitului, liniştea şi frumuseţile locului îi cuceresc. În timpul Primului Război Mondial, lăcaşul s-a transformat în centru de prim ajutorpentru răniţi, iar după cel de-al Doilea Război a devenit schit de maici.

Reporterii de la Informaţia de Severin au fost pe valea Cernei. Pentru a se bucura de calitatea apei din Her­culane, valuri de români iau cu asalt hotelurile şi pensiunile din localitate. Al­ţii preferă cazarea cu cortul. O mulţime de cădiţe cu apă sul­furoasă şi călâie se găsesc de-a lungul drumului, oamenii stând chiar la coadă pentru a-şi lua porţia de baie, întrucât aceste cure cu apă termo-sul­furoasă ajută la tratarea afec­ţiunilor dermatologice sau reumatismale cronice. Clienţi din toată ţara se cazează la ho­telurile din Herculane, însă şi particularii scot bani frumoşi din cazări. Cei care nu-şi permit să în­chirieze o cameră la una din pensiunile de pe Valea Cernei, deoarece preţurile se învârt un­deva în jur de 100 lei ca­mera dublă, apelează la ca­zarea în... natură. În zona 7 Izvoare sunt amenajate cam­pin­guri speciale pentru turişti, însă şi sătenii profită de pe urma terenurilor pe care le deţin, oferindu-le posibilitatea turiştilor de a-şi amplasa cor­turile cât mai aproape de Cer­na.

Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august
Revista presei centrale, 21 august
Revista Presei 21 August 2012, 07:19

Revista presei centrale, 21 august

Articole din Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Adevărul, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 21 august