Revista presei locale 15 septembrie
200 de microbuze şcolare necesare pentru eradicarea învăţământul simultan din Gorj; Cămine private pentru studenţi; Specialiştii NASA discută misterele meteorilor la Sibiu.
15 Septembrie 2011, 04:23
Colegii de la Pandurul au calculat căpeste200 de microbuze şcolare sunt necesare pentru a fi eradicat învăţământul simultan din Gorj. Cele 64 de microbuze existente nu fac faţă solicitărilor, chiar dacă în această toamnă nu a mai fost comasată nicio şcoală. La fel ca în anii trecuţi elevii din peste 160 de şcoli din judeţ învaţă la simultan, existând şi cazuri în care în clasele I-IV sunt înscrişi doar trei elevi.
La Constanţa, copiilor din centrele de plasament li se întinde o mână de ajutor. Studenţii din organizaţia AIESEC le arată calea culturii şi educaţiei. Citim în Cuget Liber că timp de cinci săptămâni, studenţii şi partenerii implicaţi în proiect îi vor ajuta pe copiii din centrele de plasament să îşi formeze o nouă viziune asupra vieţii, prin sfătuirea acestora să urmeze o facultate sau prin deprinderea experienţei necesare obţinerii unui loc de muncă.
Creşterea vertiginoasă a numărului de studenţi, în condiţiile în care campusurile universităţilor nu s-au extins semnificativ, a creat o oportunitate pentru investitori, aceea de a pune la punct cămine private. Locurile de aici sunt ocupate înainte de începerea anului universitar. Se întâmplă în Cluj, aflăm din Ziua. Regia lunară este intre 200 şi 350 de lei, iar la cazare se plătesc încă 200, respectiv 350 de lei garanţie, care se returnează la sfârşitul anului universitar.
Aglomeraţie mare la Clinica de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Constanţa, semnalează Observator. Pe cele 80 de locuri existente în sectie sunt internaţi şi îşi primesc tratamentele 85 de bolnavi. Personalul medical a fost nevoit să recurgă la o soluţie de compromis – doi bolnavi stau pe canapele, doi pe tărgi, iar ultimul a fost „cazat” într-un un pat pe rotile, adus dintr-o altă secţie. Cei mai mulţi dintre bolnavii internaţi aici sunt vârstnici care nu şi-au respectat schemele de tratament sau care au nu au ţinut cont de sfaturile medicilor referitoare la dietă.
Un tânãr din Simeria îşi doreşte sã doboare recordul mondial în ceea ce priveşte înãlţimea de unde se poate sãri cu paraşuta. Arthur Blumhaghel declară pentru Servus Hunedoara: Eu mi-am învins teama după vreo 20 de salturi. Nu există plăcere mai mare decât căderea liberă. Ce-mi mai doresc acum este să ajung într-o „troposferă”, un aparat de zbor care mă poate duce la altitudinea de peste 12.000 de metri, şi să sar de acolo, pentru a doborî recordul mondial”
Cerul este mai aproape la Sibiu decât oriunde altundeva, pentru că astăzi, 15 septembrie, ia startul cea de-a 30-a ediţie a International Meteor Conference, conferinţă mondială anuală în domeniul astronomiei de meteori. Evenimentul care se desfăşoară în perioada 15-18 septembrie, reuneşte specialişti de la toate marile organisme internaţionale de cercetare, observatori ai cerului, astronomi amatori şi profesionişti. Printre aceştia se numără reprezentanţi de la NASA, Agenţia Spaţială Europeană, IMO, Uniunea Astronomică Internaţională. Tribuna Sibiu mai are o informaţie: Cei interesaţi de misterele cerului şi ale meteorilor se vor putea bucura, printre altele, şi de observaţii astronomice prin telescop, care se desfăşoară între orele 20-22, în Piaţa Mare.