Revista presei locale 13 septembrie
Fără elevi în prima zi de şcoală; Un medic la 6.000 de elevi; Proiect pentru împărtăşirea viselor.
13 Septembrie 2011, 04:13
Învăţătorii de la Liceul Teologic din Târgu Jiu au rămas fără elevi în prima zi de şcoală. Deşi se aşteptau ca în această zi în clasa I să vină aproape 40 de copii, la şcoală s-au prezentat doar jumătate. Planul prin care conducerea şcolii dorea să realizeze două clase I a fost dat peste cap, motiv pentru care învăţătoarea la care nu se înscrisese nici un elev a fost detaşată la o altă unitate din municipiu. Un caz asemănător s-a întâlnit şi la Grupul Şcolar Turceni, semnaleaza Pandurul.
În dispensarele şcolare din Prahova mai lucrează doar 20 de medici generalişti, nouă stomatologi şi 110 asistente medicale. Unii doctori se ocupă chiar şi de trei sau patru şcoli, deşi legea le alocă maxim 2.500 de elevi. Telegraful de Prahova scrie că de copiii din Câmpina se ocupă numai doi medici şcolari care au grijă de cele trei şcoli şi două colegii naţionale din municipiu. Ei sunt ajutaţi numai de doi asistenţi medicali.
Reporterii de laTribunaSibiu au vizitatgrădiniţa copiilor nevăzători. Pentru copiii care vor învăţa aici, universul din sală se percepe altfel: nu prin multicolorul păpuşilor şi planşelor, ci prin pipăitul hârtiei şi al materialelor. O şansă la o viaţă cât mai apropiată de normalitate - asta primesc copiii nevăzători din judeţul Sibiu odată cu deschiderea noului an şcolar. Motivul este simplu: o clasă pregătitoare dedicată lor funcţionează în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Sibiu.
Activitatea centrelor de permanenţă din judeţul Iaşi este pusă iar în pericol din cauza întârzierilor de decontare a serviciilor medicale efectuate. La Iaşi, medicii din cele şapte centre de permanenţă nu şi-au primit banii pe luna iulie şi august, atrage atenţia un articol din Evenimentul.
În perioada 12-14 septembrie, Oradea este gazda unui eveniment unic în România, care se desfăşoară sub sloganul „The world is your chance to create". Este vorba de „Om în lucru", un proiect menit să încurajeze creativitatea şi să apropie comunitatea prin împărtăşirea viselor. Au fost amplasate cateva panouri pe care există o propoziţie: „O dată în viaţă aş vrea să...", şi fiecare trecător poate să completeze în spaţiul lăsat liber visele mari pe care acesta le are. Colegii de la Crişana au publicat câteva din cele scrise ieri: „ să ştiu dinainte ce se va întâmpla", „să fiu preşedinte pentru o zi", „să pot comunica telepatic", „să călătoresc în jurul lumii", „să joc într-un film", „să înţeleg pe toată lumea", „să fiu fericit şi fără gânduri", „să schimb mentalitatea oamenilor", „să trăiesc din ceea ce-mi place să fac".