Revista presei centrale, 7 decembrie
Articole din Adevărul, Ziarul Financiar, România Liberă, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi Ring.
07 Decembrie 2011, 07:30
"Creşte prăpastia dintre săraci şi bogaţi", citim în Adevărul.
Decalajul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani, arată raportul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi recomandă revizuirea sistemelor de taxare.
România este una dintre ţările cele mai polarizate, însă Guvernul român refuză impozitarea în trepte. Iar de la anul discrepanţele vor creşte, deoarece Executivul vrea să majoreze cu doar 30 de lei salariul minim pe economie, apreciază Adevărul.
"BNR stă pe telefon cu austriecii să vadă cum vor să restricţioneze creditarea în regiune", ne spune Ziarul Financiar. După ce acum două săptămâni a lansat anunţul bombă că va introduce constrângeri filialelor băncilor austriece din unele ţări, banca centrală de la Viena alte precizări nu a mai făcut şi nici nu s-a consultat în prealabil cu băncile centrale din ţările afectate de noile reguli. O face de-abia acum.
"Războiul UDMR împotriva ANI poate costa scump România" titrează România Liberă. Deputatul Andras Mate a propus reducerea la 5% a bugetului instituţiei care l-a găsit vinovat de conflict de interese, iar colegii săi de partid îl susţin în încercarea de a pune pe butuci agenţia care verifică averile demnitarilor. Unul dintre riscuri este un raport negativ pe justiţie din partea Comisiei Europene care duce la o nouă amânare a primirii ţării noastre în Schegen.
În Jurnalul Naţional citim: "Andrei Andronie, beizadeaua cu BMW X5, a fost eliberat", după ce a condus beat şi cu viteză mare şi a omorât doi oameni nevinovaţi pe Calea Floreasca în noiembrie. Familia fetei ucise este indignată de decizie. Tânărul care a provocat tragedia va petrece sărbătorile acasă, pentru că îşi regretă fapta din tot sufletul. Ca amănunt, scrie Jurnalul, este vorba despre un fiu de bancher, student cu plata în străinătate, care luase cu împrumut bolidul de lux al tatălui său.
În Evenimentul Zilei: "Cum să slăbeşti 20 de kilograme până la Crăciun, cea mai mare înşelătorie de sezon". "O ţeapă letală", pentru că în fiecare lună ajung la urgenţă persoane intoxicate cu pastile de slăbit cumpărate de pe internet. Medicii atrag atenţia că toxicitatea suprapusă cu înfometarea poate provoca decesul. Medicamentele cumărate de pe Internet sunt fie contrafăcute, neautorizate, expirate, fie sunt fabricate în condiţii improprii.
Tot despre medicamente, în ziarul Ring: "E-urile din unele mediamente pot favoriza apariţia cancerului" spune profesorul Mencinicopschi. Pilulele pe care le înghiţim când ne simţim rău se transformă în otravă din cauza unor aditivi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru vitaminele şi suplimentele nutritive pe care le luăm pentru a deveni mai rezistenţi în faţa bolilor.