Călătorii prin țară - Băile Tușnad
O vacanță la Băile Tușnad poate fi de neuitat.
06 Februarie 2017, 22:28
În centrul României se află stațiunea Băile Tușnad. Cu tradiție în tratarea unor boli, grație apelor cu proprietăți curative, stațiunea le oferă turiștilor numeroase posibilități de distracție, atât în anotimpurile calde, cât și iarna.
Este orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România - 1640. Dacă ajungeți aici puteți face și excursii în împrejurimi și să asistați la fetivaluri folclorice (Festivalul Cântecului, dansului și portului popular din Balvanyos, anual în luna iunie, Festivalul Folcloric de la cetatea Ica - Comuna Cernat, anual în iulie; Alaiul mascat - Comuna Cernat, anual în luna decembrie).
La Băile Tușnad, fiecare membru al familiei poate găsi ceva pe placul său. Micuța localitate din Depresiunea Ciucului, în defileul Oltului, este înconjurată de păduri și nu ai crede că se află la doar 650 de metri altitudine, datorită aerului puternic ozonat.
Puteți face drumeții prin natură, pe trasee amenajate, la pas sau cu bicicleta. Porniți chiar din centrul stațiunii, unde se află Lacul Ciucaș, spre Turnul Apor, spre Situl Natura 2000, care vă duce la Tinovul Mohoș, rezervație naturală cu specii de plante unice, la Lacul Sfânta Ana sau la Stânca Șoimilor. Puteți face și rafting în apele învolburate ale Oltului, iar iarna patinați sau schiați pe pârtia, care are și instalație de nocturnă.
Dacă preferați liniște, curele balneare ale izvoarelor și mofetelor (emanația naturală de bioxid de carbon) vă vor relaxa și vă vor trata anumite boli. Se spune că apele din zonă l-ar fi însănătoșit cândva pe un cioban, iar în 1842 niște oameni inimoși creau o asociație și înființau stațiunea. Împăratul Franz Joseph spunea despre Băile Tușnad că sunt Mica Elveție.
Iar vacanța este completă pentru orice familie, care se bucură în jurul unei mese de preparatele culinare - supa de chimen, papricaș, gulaș sau kurtoskalacs. Pentru cei de acasă, luați un suvenir - ceramică de Corund sau împletituri din răchită. O vacanță la Băile Tușnad poate fi de neuitat.
Audio: