La masă...cu William Shakespeare
Printre oale și tingiri în vremurile de altădată
Articol de Sorina Man, 05 Aprilie 2010, 14:01
Ca întotdeauna şi ca peste tot, ceea ce mănâncă oamenii, cum o fac şi în ce condiţii, spun mai mult despre locuri şi vremuri, decât tone de volume savante. Hrana este un centru de referinţă al oricărei societăţi.
Hrana a propulsat comerţul, după cum a fost, nu de puţine ori, pretextul sau subtextul care a pus la cale războaie. Motive suficiente să ne ocupăm de ea, de data aceasta folosind suportul undei radiofonice, după o reţetă ad hoc: 250g documentaţie solidă; 300 ml inspiraţie; 80 grame praf de arhivă sonoră; câteva linguriţe de muzică bună, o undă de umor şi bunăvoinţa dumneavoastră, ascultătorii noştri, cât cuprinde.
Episodul 1
Cuvânt înainte
Episodul 2
Prin case, taverne și alte locuri populare
Episodul 3
De-ale gurii
Episodul 4
La foc mic și la foc iute
Episodul 5
Rețetare, vorbe de duh și voie bună
Episodul 6
Prin bucătărie, cu cărți și autori celebri
Episodul 7
Secretul Șeherezadei
Episodul 8
Romeo, Julieta și arta culinară
Episodul 9
Fructele pământului
Episodul 10
Mirodenii și bucate
Episodul 11
Sarea, piperul, geniul și flerul
Episodul 12
Dilema din bucătărie