Reţea regională în domeniul nutriţiei şi siguranţei alimentare
Potrivit statisticilor, s-au înmulţit îngrijorător problemele de sănătate din cauza alimentaţiei neadecvate - cele mai răspândite sunt obezitatea şi diabetul.
Articol de Radiojurnal, 29 Iulie 2017, 15:51
Nouă universităţi din România împreună cu alte instituţii de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est au pus bazele unei reţele regionale în domeniul nutriţiei şi siguranţei alimentare.
Proiectul a fost sprijinit de Agenţia Universitară a Francofoniei.
Potrivit statisticilor, s-au înmulţit îngrijorător problemele de sănătate din cauza alimentaţiei neadecvate - cele mai răspândite sunt obezitatea şi diabetul.
Doctor Lygia Alexandrescu, nutriţionist acreditat al Comitetului Internaţional Olimpic, spune că vara este indicat să mâncăm alimente uşoare.
Lygia Alexandrescu: Alimentele care au un aport mare de apă pentru organism sunt cele mai importante, şi aici vorbim despre fructe şi despre legumele de sezon, despre roşii, despre castraveţi, pe care s-au făcut studfii clinice referitoare la felul în care hidratează.
Pepenele este un aliment foarte indicat în această perioadă, pepenele roşu, pepenele galben.
Cu grijă în ceea ce priveşte nivelul glicemiei pacienţilor cu diabet, fructele de sezon, în special cele de pădure, care au fitonutrienţi, ne protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete.
Şi să nu uităm că avem la dispoziţie supele creme, ciorbele reci, cu borş, cât mai puţin sodiu în această perioadă şi să excludem, dacă se poate în totalitate, potenţiatorii de gust.