Noaptea Cercetătorilor Europeni continuă, dar în online
Evenimentul are loc anual şi a reuşit până acum să facă ştiinţa accesibilă tuturor prin activităţi care îmbină educaţia cu divertismentul.
Articol de Angela Cerven, 25 Septembrie 2021, 11:22
Noaptea Cercetătorilor Europeni continuă şi astăzi, dar în online de această dată.
Până la ora 20:00, evenimentul va cuprinde prezentarea unor experimente, inovaţii ştiinţifice şi filme documentare.
Andra Irimia, coordonatoarea de promovare a Nopţii Cercetătorilor Europeni: Îi așteptăm pe vizitatorii noștri să urmărească o colecție de ateliere reprezentative, pregătite de cercetători din toate orașele în care noi organizăm evenimentul.
Online vor vedea ateliere care prezintă experimente de fizică și chimie, vor vedea cum se realizează observațiile astronomice cu telescopul. Au ocazia să vadă două documentare în premieră despre niște descoperiri arheologice absolut fabuloase de la noi din țară, din Alba Iulia și din Zalău. Și pe pagina noastră de Facebook, Noaptea Cercetătorilor Europeni, așteptăm să ne bem cafeaua împreună cu cercetătorii noștri preferați
A fost Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Bucureşti.
S-a desfăşurat în grădina Casei Oamenilor de Ştiinţă, iar organizatorii şi-au propus să le prezinte celor interesaţi faţa mai puţin cunoscută a ştiinţei.
Evenimentul are loc anual şi a reuşit până acum să facă ştiinţa accesibilă tuturor prin activităţi care îmbină educaţia cu divertismentul. Reporterul RRA Angela Cerven a stat de vorbă cu câţiva dintre participanţi:
-: Sunt liderul echipei de robotică, NeuroBotix, de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul". Am prezentat un joculeţ în unity, cu o simulare a robotului, le-am dat copiilor să se joace.
-: Am prezentat doi roboţi, dintre care unul este un lansator de inele şi un alt robot este în cadrul unui proiect de ecologie. Planul nostru este să construim un robot care poate colecta deşeuri.
-: Observăm într-unul din experimente cum un pahar de polistiren se dizolvă în acetonă. În alt experiment, dioxidul de carbon este generat dintr-o reacţie dintre acid acetic şi bicarbonat.
Observ o deschidere a copiilor faţă de chimie; sunt fascinaţi şi sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă în experimente.