Eclipsă totală a Super Lunii
Un fenomen care nu a mai avut loc de 32 de ani şi pe care nu îl vom mai vedea nici în urmatorii 18 a avut loc în această noapte.
28 Septembrie 2015, 07:35
Un fenomen care nu a mai avut loc de 32 de ani şi pe care nu îl vom mai vedea nici în urmatorii 18 a avut loc în această noapte.
Este vorba de o eclipsa totala de Luna, care s-a produs în timpul aşa numitului fenomen de "Super Lună".
Fenomenul a fost vizibil în aproape toată lumea, în condiţiile unui cer senin.
Eclipsa a început la 3.11 minute şi a avut maximum la ora 5.47 de minute.
În acel moment, discul selenar a căpătat o culoare roşiatică, mai deschisa sau mai închisă, în funcţie de gradul de opacitate al atmosferei terestre.
În cursul eclipsei totale de Lună, satelitul natural al Terrei a intrat în conul de umbră al Pământului.
Planeta noastră s-a găsit atunci între Soare şi Lună, astfel încât a împiedicat, în mare măsură, radiaţia solară să lumineze Luna.
Eclipsa s-a suprapus peste fenomenul de "Super Luna", câd Luna plină a junge pe orbita sa la cea mai mică dsitanţă faţă de Terra şi pare mai mare decât în restul nopţilor.
Aflat în prim-planul mass-media, fenomenul a stârnit o serie de reacţii mistice care au fost combatute însă de specialişti.
Astronomul Magda Stavinschi a precizat pentru Radio România Actualităţi:Publicitatea care s-a făcut acestei eclipse de Lună este dreaptă şi nedreaptă. Într-adevăr este o eclipsă foarte frumoasă este şi avantajul apropierii a Lunii de Pământ şi se spune că /este/ Apocalipsa, că astfel de fenomene sunt legate de nu ştiu ce fenomene de evenimente de la suprafaţa Pământului. Acestea într-adevăr sunt exagerări.
Fenomenul a fost transmis în direct pe site- ul Nasa.
Reprezentanţii Agenţei Spaţiale Americane au mai promis astăzi dezvăluiri de ultimă oră despre planeta Marte, în cadrul unei conferinţe de presă.