BMW-uri produse cu bălegar de vacă
Producătorul auto german BMW face un pas înainte pentru a îndeplini noile cerinţe de mediu care vor fi impuse în curând marilor consumatori de energie.
Articol de RADOR, 19 Octombrie 2015, 11:37
Producătorul auto german BMW face un pas înainte pentru a îndeplini noile cerinţe de mediu care vor fi impuse în curând marilor consumatori de energie.
În fabrica deschisă în Africa de Sud se foloseşte energie produsă din bălegar de vacă.
O fabrică de biogaz din apropiere va livra în următorii zece ani o cantitate de energie echivalentă cu 25-30% din consumul uzinei BMW de lângă Pretoria, anunţă Bloomberg.
Conform purtătorului de cuvânt al fabricii BMW din Africa de Sud, Diederik Reitsma, acesta reprezintă un pas important făcut de companie în vederea îndeplinirii normelor de mediu.
"Suntem un consumator mare de energie, iar acest procent de 30% reprezintă destul de mult. Mai ales că gunoiul nu mai este risipit", explică Reitsma.
BMW a apelat la fabrica Bio2Watt din apropierea Pretoriei pentru a-şi asigura alimentarea cu energie din surse regenerabile.
Fabrica de biogaz foloseşte pe post de combustibil gunoiul de grajd strâns de la fermele de vaci din apropiere, iaurtul stricat colectat de la populaţie sau de la producători, precum şi excrementele de animale de companie colectate din parcurile şi de pe străzile capitalei sud-africane.
Fabrica de biogaz poate acoperi echivalentul a 30% din consumul de energie al fabricii BMW de lângă Pretoria. Conform companiei germane, fabricile BMW din lumea întreagă folosesc deja 51% din energia consumată din surse regenerabile.
În Africa de Sud, producătorul german vrea să crească acest procent, în special la fabrica din Rosslyn, prima deschisă pe continentul african în 1973, unde experţii cred că un parc fotovoltaic se impune.
O afacere avantajoasă pentru cei de la Bio2Watt, afacerea cu biogaz se dovedeşte extrem de avantajoasă, răspunzând şi nevoii fermierilor locali şi a producătorilor de alimente din regiune de a scăpa într-un mod uşor şi necostisitor de reziduurile organice.
Într-un ritm de lucru la foc continuu, fabrica Bio2Watt are nevoie de aproximativ 160 de tone de combustibil organic pe zi.