Participare record la a 6-a ediţie a Maratonului Nisipului din Mamaia
A fost o participare record pentru competiţia organizată de Asociaţia Sportivă Sana Sport şi Radio România Constanţa.
Articol de Sorin Cealera, Constanța, 31 Martie 2019, 15:21
La Mamaia, pe malul mării, 1.800 de oameni au alergat astăzi, la cea de-a 6-a ediţie a Maratonului Nisipului, cel mai mare maraton din Europa de Est, care se desfăşoară integral pe nisip.
A fost o participare record pentru competiţia organizată de Asociaţia Sportivă Sana Sport şi Radio România Constanţa.
De la copiii de 6-7 ani la veteranii de aproape 70 de ani, toţi concurenţii s-au bucurat de mişcare şi au profitat la maximum de vremea frumoasă de pe litoral. Un reportaj de Sorin Cealera.
Reporter: Muzica şi adrenalina degajată de cei aproape 2000 de participanţi la Maratonul Nisipului au încins astăzi atmosfera în Mamaia. La ora 10 au luat startul alergătorii din probele 3 km, 10 km, semimaraton şi maraton.
Andrei Condurache, 69 de ani: Primul maraton. Până acum am participat numai la semimaratoane. Anul ăsta am vrut să ridic ştacheta mai sus un pic. Începând cu vârsta scade viteza şi atunci am trecut pe anduranţă.
Reporter: Primul a trecut linia de sosire câştigătorul cursei de 3 km, Ionuţ Nenovici.
Ionuţ Nenovici: Iniţial, am plecat fără clasament. Poate că mă aşteptam să fiu pe podium, însă locul I e wow!
Reporter: Prima fată ajunsă la finish ne-a oferit şi prima surpriză. Atleta constănţeană de 17 ani Anastasia Fotu a alergat ieri un semimaraton la campionatele naţionale. Bănuiesc că azi a fost aşa, o plimbare...
Anastasia Fotu: A fost o alergare... n-a mers chiar uşor, dar nici foarte tare.
Reporter: Printre concurenţii străini s-a aflat şi românul nostru de peste Prut, Tudor Ciubotari, de 21, câştigătorul cursei de 10 km.
Tudor Ciubotari: E prima dată când alerg pe nisip şi mă dor picioarele foarte tare.
Reporter: O cursă specială a fost crosul Family RUN, în care părinţii şi copiii au alergat în scop umanitar, toate încasările urmând să fie donate copiilor bolnavi de cancer, prin programul Circuitul încrederii şi al speranţei. Elevii au avut, şi ei, o cursă specială "Campionii şcolii", pe distanţe între 300 şi 1600 de metri.