Minifotbalul, recunoscut ca disciplină independentă în România
Minifotbalul, sportul care a adus în România nu mai puțin de șase titluri europene, a fost recunoscut de Ministerul Tineretului și Sportului ca disciplină independentă.
Articol de Cătălin Cîrnu, 02 Februarie 2016, 14:54
Minifotbalul, sportul care a adus în România nu mai puțin de șase titluri europene, a fost recunoscut de Ministerul Tineretului și Sportului ca disciplină independentă.
Acest sport există în țara noastră de foarte mult timp, însă a început să se practice sub formă organizată din 2008 când s-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național. Un an mai târziu, Răzvan Burleanu, Gavrilă Vasilescu, Ioan Onicaș și Paul Costaș au pus bazele Asociației Române de Minifotbal.
Forul înființat de actualul președinte al FRF a fost prima organizație sub tutela căreia s-au desfășurat competițiile naționale de minifotbal timp de trei ani. În 2011 s-a înființat Federația de Minifotbal din România, care este membru fondator al European Minifootball Federation (2012).
În palmaresul minifotbalului românesc se află șase titluri continentale, din tot atâtea posibile, cucerite în 2010 (Slovacia), 2011 (România), 2012 (Republica Moldova), 2013 (Grecia), 2014 (Muntenegru) și 2015 (Croația), următoarea ediție a EMF Euro fiind programată să aibă loc, în vara acestui an, în Ungaria.
Meciurile de minifotbal se disputa numai pe suprafete cu gazon artificial.Terenul de joc trebuie sa aiba o forma dreptunghiulara, cu urmatoarele dimensiuni: Lungime: min. 38 m, max. 42m. Latime: min. 18 m, max. 22 m. balonul de joc este cel din fotbalul mare, iar distanta interioara dintre cei doi stalpi ai portii este de 3 m si partea inferioara a barei transversale se va afla la o inaltime de 2 m de linia portii.