JO Tokyo: România-Honduras (U23), astăzi de la ora 14.00, în direct la RRA
Naționala U23 a României debutează astăzi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în compania reprezentativei din Honduras, de la ora 14:00. Radio România Actualități transmite în direct.
Articol de Răzvan Stancu, 22 Iulie 2021, 11:16
Meciul dintre Honduras și România poate fi ascultat, de la ora 14:00, în direct, la Radio România Actualități. Partida va fi comentată din Japonia de Cătălin Cîrnu.
UPDATE: România a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 (1-0) cu Honduras, joi, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic.
La 57 de ani de la precedenta participare a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice, în 1964, tot la Tokyo, România a obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).
Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au dezamăgit ca joc, neavând niciun şut pe spaţiul porţii.
UPDATE ora 13.10 - Echipa Noii Zeelande a învins selecţionata Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0), astăzi, pe Kashima Stadium, într-un meci din Grupa B din care face parte și echipa României.
UPDATE ora 12.30 - Avem primul 11 al României în primul meci după jumătate de secol la Jocurile Olimpice. România - Honduras:
ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (cpt), 4. Pașcanu – 14. Rațiu, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 3. Fl. Ștefan – 20. Dobre, 9. Ganea, 11. V. Gheorghe
Rezerve: 1. Popa, 2. Boboc, 5. Băluță, 13. Florescu, 17. R. Grigore, 19. Sîntean, 21. Sefer.
Selecționer: Mirel Rădoi
Potrivit regulilor competiției, 4 jucători trebuie să rămână în afara lotului, dar aceștia pot fi modificați de la meci de la meci.
Sursa: FRF
HONDURAS: 1 GUITY Alex GK - 2 MALDONADO Denil (C)- 3 DECAS Wesly - 8 RODRIGUEZ Edwin - 9 BENGUCHE Jorge - 10 RIVAS Rigoberto - 15 PINEDA Carlos - 16 GARCIA Jose - 19 MARTINEZ Douglas - 20 ALVAREZ Jorge - 21 OLIVA Elvin.
AICI poți să vezi echipele de start ale celor două echipe, România și Honduras
---Știrea inițială---
Naționala olimpică de fotbal a României debutează astăzi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în compania reprezentativei din Honduras, de la ora 14:00 (ora României). Partida are loc pe Kashima Stadium.
Este primul meci al tricolorilor după 57 de ani la Jocurile Olimpice.
Naționala olimpică joacă în grupa B alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.
Partida va fi arbitrată la centru de uruguayanul Leodan Gonzalez, iar asistenții vor fi Nicolas Taran și Richard Trinidad. Arbitru de rezervă, Ismail Elfath, din SUA.
Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi vor evolua în echipament complet albastru.
La conferința de presă de ieri, Rădoi a spus că, după rapoartele fizice pe care le are, va păstra principiile sale de joc. ”Va trebui să alternăm momentele când facem presing și când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, firește. Totuși, așa a fost și înainte de EURO U21 din 2019, am fost echipa cu cele mai puține zile de pregătire și cel mai mic coeficient UEFA și am devenit surpriza competiției. Sper să se întâmple la fel".
Programul meciurilor în grupa României la turneul masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Joi 22 iulie
Noua Zeelandă - Coreea de Sud (ora României, 11:00, Kashima)
Honduras - România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică 25 iulie
Noua Zeelandă - Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România - Coreea de Sud (ora României 14:00), Kashima)
Primele două clasate se califică în sferturile de finală.
Lotul României U23 pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo
PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB)
FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan
MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Eduard Florescu (FC Botoșani), Antonio Sefer (Rapid București)
ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).
Competițiile de la JO din Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august.
România la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a confirmat, luni, pe site-ul său oficial, componenţa definitivă a Echipei României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), care cuprinde 100 de sportivi, 45 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.
Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.
Mădălina Bereș și Robert Glință sunt purtătorii de drapel pentru Team Romania la JO Tokyo 2020.
Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.
Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multimplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.
Recordul de a duce tricolorul în stadionul olimpic la deschidere îl deține kaiacistul Aurel Vernescu, de 3 ori consecutiv purtător de drapel, Tokyo 1964, Mexico 1968 și Munchen 1972.
Primul campion olimpic al sportului românesc, Iosif Sârbu, tir sportiv, a avut onoarea de a purta drapelul la Melbourne 1956.
Prima sportivă care a purtat drapelul României la JO a fost Elisabeta Lipă. De cinci ori campioană olimpică și desemnată canotoarea secolului, Elisabeta Lipă a avut de două ori această onoare, la Sydney 2000 și la Atena 2004.