Drumul spre JO Paris continuă la Contracronometru
O nouă întâlnire miercuri 13 martie cu emisiunea Contracronometru, într-o nouă ediție dedicată Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, întreceri de care ne mai despart doar 135 de zile.
Articol de Bogdan Predescu, 13 Martie 2024, 22:07
Continuăm să adunăm din ce în ce mai multe informații despre Team România, în speranța că, până la debutul competiției, echipa noastră să fie cât mai mare. În lumea atletismului, ne-am bucurat la finele săptămânii trecute de rezultate excelente în Cupa Europei de aruncări din Portugalia, acolo unde Alin Firfirică se clasa pe prima poziție la disc, Alexandru Novac s-a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului la suliță, la fel și Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului. Primul invitat al emisiunii a fost Alexandru Novac de la aruncarea suliței, alături de Gabi Bucur.
La halterele s-au pierdut multe locuri la Jocurile Olimpice de la Paris față de ediția anterioară de la Tokyo. Doar 120 de sportivi vor fi prezenți în capitala Franței, cu aproape 80 mai puțin decât la ediția din 2020, ținută în 2021 în Japonia. România are, în momentul de față, două sportive care sunt în Top 10 mondial: Loredana Toma (categoria 71 kg) și Mihaela Cambei (categoria 49 kg). Andreea Helmis a descoperit în aceste zile, ce înseamnă să lucrezi cu greutăți în haltere, alături de Loredana Toma.
Am ajuns și la Paris, acolo unde se vorbește despre ruperea tradiției, revoluționarea Jocurilor și acces pentru un public numeros. Mai exact aceasta este provocarea Jocurilor Olimpice de Vară, acolo unde organizatorii, au reinventat ceremonia de deschidere, care, pentru prima dată în istorie nu va avea loc pe un stadion, ci în oraș, mai exact pe fluviul Sena, cu spectatori pe cheiuri, ceea ce impune însă și un dispozitiv excepțional de securitate. Detalii am primit de corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman.
Și dacă am vorbit despre Ceremonia de Deschidere a Jocurilor, a fost normal să discutăm puțin și despre drumul Torței Olimpice prin istorie, dar și prin Franța, urmărit și documentat de Robert Șișcă.